Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIČKI IZBORI

IDS dao podršku Zoranu Milanoviću

Zoran Milanović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/5
27.09.2019.
u 20:58

Milanović je ovog ljeta zatražio od IDS njihovu podršku, koja je tek dobivena danas.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović dobio je potporu IDS-a za svoju kandidaturu. Ta je stranka tu odluku o pružanju podrške kandidature Zoranu Milanoviću za predsjedničke izbore donijela danas na stranačkim tijelima. 

Milanović je ovog ljeta zatražio od IDS njihovu podršku, koja je tek dobivena danas. IDS ovim slijedi HSS, Demokrate, HSU, PGS koji su stali iza Zorana Milanovića kao svojeg kandidata za predsjedničke izbore. 

IDS se oglasio priopćenjem o svojoj odluci da podrži bivšeg premijera na predsjedničkim izborima. 

Kako navode u priopćenju, odluka da podrže  Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske donesena je velikom većinom glasova na večerašnjoj sjednici Savjeta IDS-a u Pazinu.

- Uz iskrenu zahvalu svim kandidatima lijevog-liberalnog centra koji su tražili i dobili priliku da predstave IDS-u svoje kandidature, kampanje i temeljne odrednice svojih programa, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da Milanović nudi najsnažnija jamstva za pobjedu napredne Hrvatske na nadolazećim predsjedničkim izborima, navodi se u priopćenju. 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

- Na predsjedničkim izborima birat će se između nazadne i napredne Hrvatske. Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja -  izjavio je Miletić. 

Kako je naveo predsjednik IDS-a, funkcija predsjednika Republike Hrvatske može itekako biti važna za sve građane Hrvatske, a posebice za Istru. Ulazak Hrvatske u Schengen zonu, kojim bi nestale granice u Istri, uklanjanje bodljikave žice na granici sa Slovenijom, kvalitetnije cestovno i željezničko povezivanje s cijelom Europom – pitanja su od presudnog značaja za Istru, a na koje budući predsjednik RH može i treba utjecati. Zoran Milanović dao je uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre i njezine civilizacijske, gospodarske i kulturne specifičnosti. 

Predsjednik IDS-a je zaključio da „predsjednički izbori mogu također biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled Hrvatske u svijetu i pozicionirao našu zemlju na samom začelju u Europi", navodi se u priopćenju. 

Video: Zoran Milanović potvrdio kandidaturu

Komentara 40

PR
Princeza
20:35 27.09.2019.

IDS treba biti u zatvoru zbog brodogradnje.

DI
dirižabl
20:42 27.09.2019.

Zemljisnoknjizna mafija mu je dala podrsku, covjek je upravo izgubio par posto podrske

CR
crodux
20:38 27.09.2019.

milanović, miletić...sve ih spaja bijela staza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije