Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Idete na razgovor za posao? Na ove detalje morate pripaziti

razgovor za posao
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.12.2013.
u 09:13

Bitno je pripaziti na sve, od toga kako ćemo se izražavati pa do cipela koje ćemo obuti.

Kada idete na razgovor za posao, ono na što biste trebali obratiti posebnu pozornost su i detalji. Prema pisanju Business Insidera, bitno je pripaziti na sve, od toga kako ćemo se izražavati pa do cipela koje ćemo obuti. I najmanja pojedinost mogla bi vas izbaciti iz utrke za željeno radno mjesto, a da toga ne budete ni svjesni. Naravno, teško je točno znati što bi mogućem poslodavcu moglo "zapeti za oko", no postoji nekoliko načina da ga "natjerate" da obrati pozornost na vaše kvalitete, a ne na sitne nedostatke.   

1. Dobar izgled od glave do pete

Pripremajući se za intervju posvetite puno vremena besprijekornom izgledu. Dobro odijelo i sjajne cipele nisu dovoljni. Ako izgledate kao da biste se trebali obrijati – učinite to, uredite nokte, neka svaka vlas vaše kose bude na mjestu, neka ne bude mrlje na kravati, jer svaki taj detalj može omesti poslodavca od onoga što je stvarno važno. A netko vas zbog toga može smatrati i neprofesionalnim.  

2. Izbjegavajte upotrebu riječce "hm"

To je riječ koju često koristimo u svakodnevnom govoru. Ponekad i prečesto, a njome ispunjavamo neugodnu tišinu, koristimo je kad tražimo pravu riječ ili kad pokušavamo završiti misao. No, stručnjaci savjetuju da i šutnja ponekad može biti zlato. I slobodno zastanite kad niste sigurni kako odgovoriti na pitanje ili tražite odgovarajuću riječ. Također, doskočicama poput "dopustite da razmislim" ili "to je jako dobro pitanje" možete kupiti vrijeme.

3. Pisanje

Vođenje bilješki tijekom intervjua sjajan je način za dokazivanje da ste zainteresirani za posao. Stoga je bitno da ponesete olovku ili prijenosno računalo. Pripazite da na olovci nije logo nekog poduzeća i obvezno ponesite i rezervnu. Jer ništa ne govori da niste spremni poput posuđivanja olovke usred razgovora.    

>>Tko je bolji poslodavac: Facebook ili Google?

>>Čak 30 posto zaposlenih priznaje da su posao dobili preko veze

Komentara 4

NA
navijeke
10:24 19.12.2013.

koju kravatu odabrati ako apliciram za posao dostavljača pizze?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:28 19.12.2013.

Pa flekavu i masnu!

OS
osica
11:33 19.12.2013.

obavezno - ne idite na razgovor " bez veze" ako nju imate, šminka, ciple sve može proći pa i hm, hm...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije