Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju
Povratak na članak

Idete na razgovor za posao? Na ove detalje morate pripaziti

Bitno je pripaziti na sve, od toga kako ćemo se izražavati pa do cipela koje ćemo obuti.

Komentari 4

NA
navijeke
10:24 19.12.2013.

koju kravatu odabrati ako apliciram za posao dostavljača pizze?

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:28 19.12.2013.

Pa flekavu i masnu!

VL
OS
osica
11:33 19.12.2013.

obavezno - ne idite na razgovor " bez veze" ako nju imate, šminka, ciple sve može proći pa i hm, hm...

VL
HO
hordubal
13:08 19.12.2013.

najbitnija stvar je pronaći informacije o firmi prije samog razgovora, tako da znaš dati odgovor o firmi ako te upitaju (totalno banalna stvar, no pokaže da te sama firma zanima i da se zalažeš, dosta je poznanika palo na tako glupo pitanju), jednako je bitno pričati isključivo o pozitivim stvarima (o proteklim radnim iskustvma spominjat samo pozitivne stvari, ne spominjati netrpetljivosti s kolegama i šefom, slabiju radnu atmosferu i sl., tako pokazuješ da si timski igrač i da nećeš širiti razdor u radnom okruženju - što je za normalnog šefa jako bitna stvar, ako i ima negativnih iskustava radije ih prešutjeti, ako negativno pričaš o starom šefu, tako ćeš i o budućem) i na kraju imati neke planove za budućih 5 do 10 godina, znati kamo želiš da tvoj život ide, ne mora biti detaljno, no bitno je imati neki cilj kojem težimo, jer to pokazuje da ćemo takvi biti i na poslu, da ćemo na vrijeme obavljati poslove kako bismo se približili svom cilju netko bi rekao banalne stvari, no tužno je koliko ljudi na njih zaboravi na razgovorima za posao (a sl. postulati bi trebali vrijediti i u svakodnevnom životu, lakše se živi)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.