Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Tko je bolji poslodavac: Facebook ili Google?

Google
Foto: Christoph Dernbach/DPA/Pixsell
1/2
27.11.2013.
u 09:36

Zaposlenici Googlea 2011. bili su zadovoljniji svojim direktorom Larryjem Pageom nego Facebookovci Markom Zuckerbergom

Kad je riječ o najpoželjnijim svjetskim poslodavcima, Facebook i Google redovito se nalaze na vrhu svih ljestvica. Kako bi otkrio tko je zaista bolji poslodavac, Business Insider je u suradnji s tvrtkom Glassdoor proveo istraživanje među zaposlenicima obje kompanije.

Istraživanje se temelji na pet ključnih pitanja:

1. Sveukupno zadovoljstvo uvjetima rada

Zaposlenici Facebooka svom su poslodavcu na ljestvici od 1 do 5 dali ocjenu 4,6, dok su zaposlenici Googlea poslodavca ocijenili sa 4,1.

2. Zadovoljstvo šefom

Zaposlenici Googlea 2011. bili su zadovoljniji svojim direktorom Larryjem Pageom no Facebookovci Markom Zuckerbergom. Unatoč prigovorima kako Facebooku treba stariji direktor, Zuckerberg je već drugu godinu zaredom prešao u vodstvo pa je tako njime zadovoljno 97% ispitanih u usporedbi sa 95% onih zadovoljnih Pageom.

3. Budućnost tvrtke

Da će tvrtka u kojoj radi napredovati sljedećih šest mjeseci smatra 84% zaposlenika Facebooka i 80% Googlea.

4. Plaće i pogodnosti

Kad je riječ o plaćama, Google svoje inženjere ipak plaća nešto više no Facebook. Prosječna godišnja plaća softverskog inženjera u Googleu iznosi 128,225 dolara, a u Facebooku 121,183 dolara.

5. Razgovor za posao

Iako obje kompanije imaju visoke standarde, zaposlenici su odlučili kako su razgovori za posao u Facebooku ipak nešto lakši od onih u Googleu.

Facebook se tako na kraju ipak pokazao poželjnijim poslodavcem od Googlea.

>> Google zaraznom igricom proslavio 50 godina kultne serije

Komentara 1

MA
maxxxx
11:46 27.11.2013.

Dosta više tog prepisivačkog novinarstva, koga briga za zaposlene u Googleu i FB. Ajde napravi ovakvo istraživanje na primjer o Todoriću i Tedeschiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije