Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mišljenja analitičara

Ide li HDZ na kohabitaciju ili na rušenje Darka Milinovića?

Darko Milinović
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/12
11.03.2019.
u 06:35

Milinović je doživio relativni neuspjeh jer je imao prevelike ambicije, a pokazao se da je zapravo njihovo biračko tijelo konstantno, imaju istu sumu glasova kao na prošlim izborima – komentira Puhovski

Nakon izvanrednih izbora u Ličko-senjskoj županiji ključno pitanje je hoće li pobjeda HDZ-a biti put u kohabitaciji s Darkom Milinovićem kojem se sad dokazala snaga da bi ga se dovelo za stol onako kako to HDZ želi ili će HDZ razmišljati da u novom koraku rušenja proračuna mogu dobiti župana i vratiti si županiju potpuno u ruke, komentira politički analitičar i urednik portala besplatnapolitika.hr Ivica Relković.

Analitičar Žarko Puhovski vjeruje kako HDZ neće ići na rušenje Milinovića.

– Sad se Plenković ne mora baviti tim poslovima. Milinović je doživio relativni neuspjeh jer je imao prevelike ambicije, a pokazao se da je zapravo njihovo biračko tijelo konstantno, imaju istu sumu glasova kao na prošlim izborima – komentira Puhovski. U ovom slučaju su se prve dvije opcije po broju glasova sa zadnjih izbora podijelile na četiri i povukle iste postotke, primijetio je i Relković.

Pogledajte izjavu Marijana Kustića:

– Kad zbrojimo HDZ s partnerima i Milinovića, dobivamo isti postotak kao na zadnjim redovnim izborima kada su imali 55 posto. Isto se dogodilo Buri promjena i Karlu Starčeviću, kad se njihovi rezultati zbroje, ponovno imamo oko 23 posto kao zadnji put – pojašnjava Relković.

Ako HDZ bude išao na rušenje Milinovića, obojica analitičara vjeruju da će Milinović izgubiti dio birača koji je sad stao uz njega, te da će se od sad oslabljenog župana oni vratiti HDZ-u kao sigurnoj luci.

– O tome HDZ idućih dana treba razmišljati i ako ide u novi korak, znat ćemo da je ovaj prvi bio samo prvo poluvrijeme, a ako ide u kohabitaciju, onda ćemo vidjeti znači li ono ponovno umrtvljivanje onoga dijela struktura u HDZ-u – zaključuje Relković.

Pogledajte izjavu Darka Milinovića:

Komentara 51

LU
luftbrenzer
08:54 11.03.2019.

"....da bi ga se dovelo za stol " -.-.-.-.-.-. Upravo suprotno, Milinovića će se izgurati izvan aut linije. Ne želi HDZ s njim nikakve kombinacije jer je nepouzdan zbog čega su ga izbacili iz HDZ-a.

Avatar Milebandit
Milebandit
10:10 11.03.2019.

Ne da se seljačina tako lako odvojiti od državnih jasli.Predobro je,a i lagodno živjeti na račun poreznih obveznika.Čudi me da još ima krkana ličkih koji ga još podržavaju i vide u njemu Mesiju.

HR
Hrvatinic
07:02 11.03.2019.

hdezejskom plemenu je vazniji porfirije nego milinovic....udbaska mladez ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije