Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve rata

I teško stradala Glina odala počast Vukovaru

Glina,Vukovar
Foto: Tadija Odić
1/4
18.11.2014.
u 10:27

Lampioni su upaljeni duž Vukovarske ulice

U Domovinskom ratu teško stradala Glina odala je počast Vukovaru lampionima upaljenim duž Vukovarske ulice, složenim u obliku vatrenog srca pred središnjim križem na mjestu, za vrijeme srpske okupacije tijekom Domovinskog rata, srušene župne crkve sv. Ivana Nepomuka te zajedničkom molitvom okupljenih građana koju je predvodio Ivo Žinić, župan sisačko-moslavački i ratni zapovjednik 20. glinske domobranske pukovnije HV-a.

– Danas su naše misli i molitve upućene poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz herojskog Vukovara, ali svakome od, nama svima osobno znanim, skoro 400 hrvatskih branitelja i civila iz Gline i okolnih sela koji su smrtno stradali tijekom Domovinskog rata – rekao je Ivo Žinić na komemoraciji.

>>Kolona Stožera već krenula prema groblju

>>Vinkovčani zapalili lampione u spomen na vukovarsku žrtvu

Komentara 2

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:57 18.11.2014.

U glinskom području postoje sela gdje su potpuno pobijena cijelo Hrvatsko pučanstvo djeca, majke, očevi, bake, muževi.. i ta sela su danas prazna i nitko nije za to odgovarao!

AJ
ajmo
10:47 18.11.2014.

Svaka čast takvim ljudima koji su vodili narod i bitke kao što je Župan Žilić da slučajno narod treba povesti ova garnitura nebi stigli ni do kokošinjca koji oni zovu kukuriku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije