Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima li nade za uljanik?

I Šverko dao ostavku: 'Sve sam izdržao, ali ne i da se naš, moj Uljanik vodi u propast'

Dusko Marusic/PIXSELL
19.09.2018.
u 14:23

'Ne želim biti glumac statist u lošem filmu zvanom 'Spašavanje Uljanika'

Đino Šverko, član Nadzornog odbora u Uljaniku, podnio je ostavku.

U svom obrazloženju ističe kako je vjerovao u spas pulske brodogradnje, no sada više nema razloga za vjerovati u to. Kako kaže za 24 sata, ne želi sudjelovati u kvorumu NO gdje bi se uskoro odlučivalo o restrukturiranju pulske brodogradnje jer bi to po njegovim riječima bilo na štetu svih, stoga je odlučio istupiti.

>> Štrajk u Uljaniku

1/87

"Zbog svoje specifične pozicije dopredsjednika NO i sindikalca bio sam izložen neviđenoj hajci u medijima i na društvenim mrežama. Sve sam to izdržao, ali ne mogu i to da se naš, moj Uljanik vodi u propast.

Radim u njemu od rujna 1977. godine, dakle punu 41 godinu. Ne mogu i ne želim se dovesti u poziciju da nam zbog tobožnje diversifikacije uzimaju ono što su stvarale generacije u ovih, evo skoro 163 godine Uljanika. Nema Uljanika bez Arsenala i svatko tko drukčije predlaže, misli ili se za to zalaže ne želi dobro niti Uljaniku, niti radnicima", upozorava Šverko.

Poručio je kako želi uspješnu skupštinu, izbor novih članova Nadzornog odbora i novo kvalitetno vodstvo Uljanika i dodao: "Nema puno vremena, preporučamo se i Vladi RH jer nas samo oni mogu spasiti ...", prenosi N1.

"Ne želim biti glumac statist u lošem filmu zvanom 'Spašavanje Uljanika', ne želim svojom nazočnošću dati legitimitet i kvorum tijelu kojem bi se evo možda već u petak na sazvanoj sjednici moglo ponuditi restrukturiranje osakaćenog i poniženog Uljanika.

Želim Pulom hodati uzdignute glave! Znam da i ovim potezom riskiram hajku na mene jer uvijek netko mora biti kriv", zaključio je Šverko svoju ostavku uz zahvalu bivšim i sadašnjim kolegama iz Nadzornog odbora na suradnji.

>> Pogledajte video o prosvjedu radnika Uljanika

 

Ključne riječi

Komentara 5

RI
rightside
14:47 19.09.2018.

a dorh i uskok vec nesto dugo traze po uljaniku ali nista,,nisu nasli ili ne smiju naci,, bravoooooooooo ))))))

DP
dusan.plantaric.3
15:18 19.09.2018.

Nemoj se rasplakat,pa bil sičlan uprave sigurnosu ti nekaj dali Valda je bilo nekakvo zamračenje.

Avatar Zagor 74
Zagor 74
17:00 19.09.2018.

Čemu služi nadzorni odbor? Da nadzire zar ne? Gdje je dotični gospodin bio do sada??? Nije nadzirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije