Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJE SE PUTINA
Povratak na članak

I Švedska i Finska su u strahu pa bi u NATO

Šveđani strahuju da je Rusija bacila oko na njihov otok Gotland koji je samo 200 kilometara od ruske enklave Kalinjingrada

Komentari 29

HO
homofob
07:41 04.04.2014.

Mocne ruske vojne snage koje mogu sta god pozele, gdje god pozele se zabrinule radi 6 (sest - pola tuceta) natovih F-16 koji su premjesteni u balticke zemlje da pomognu kontrolirati njihov zracni prostor. Lavrov kaze to je zabrinjavajuce obzironon na NATO obecanja da to nece ciniti. Nato kaze situacija se promjenila pa sada rade sta situacija zahtjeva. Nitko nije za sada upitao Putina koliko vrijedi ruski potpis na ugovoru da ce Rusija garantirati nepovredivost ukrainskog teritorija u zamjenu za transfer ukrainskog nuklearnog oruzja 1994.

VL
NE
Nepokolebljiv
07:54 04.04.2014.

Autor(ica) clanka kaze "boje se Putina" . Pa normalno da se razumni ljudi boje. Rezoniranje razumna covjeka se moze predvidjeti a neuracunljiv postupa prema trenutnom hiru a ne prema razumu.

VL
Avatar El Indio
El Indio
08:28 04.04.2014.

A boji li se Putin Cecenije, Tatarstana, Kalmikije, Dagestana....na istoku Japana koji nema nerascicsene racune sa teritorijama???

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
18:43 04.04.2014.

Putin i Medvedev se u vanjskoj politici razlikuju kao nebo i zemlja. Nemojte da vas zavara što su u istoj stranci i na istoj unutarnjepolitičkoj liniji. Putin je izolacionist koji želi da ruska interesna sfera bude 11 članica bivšeg SSSR-a, uz izuzetak službeno neutralnog Turkmenistana i pribaltičkih zemalja koje su u EU i NATO-u. Čak se Putin ovom politikom odlučio još više zatvoriti priznavanjem ili anektiranjem nekih satelitskih zemalja poput Krima, Pridnjestrovlja, Abhazije, Osetije ne mareći tako za cijelu Moldaviju, cijelu Ukrajinu i cijelu Gruziju. Dakle, Putin se još više politički zatvorio nego što se mislio zatvoriti. Medvedev je druga priča za razliku od Putina. On je imperijalistički tip političara, a u Americi mu je ekvivalent McCain. BRIC i Šangajska organizacija su zamisao Medvedeva, a bio je i veliki zagovornik širenja ruske dominacije na srednju i istočnu Europu, Bliski istok i sjevernu Afriku. Putin i Medvedev se razlikuju kao nebo i zemlja u vanjskoj politici.

VL
AS
asi2013
07:42 04.04.2014.

Ovaj Kordunaš priča srpske priče i želje. Ne daj bože da dođe do rata, nebi imao vremena ni da promjeni mišljenje!!! Ovakvih budaletina ima i kod nas.

VL
DU
Deleted user
15:02 04.04.2014.

Ako Šveđani i Finci misle opstati moraju ući u NATO.Isto tako,ako Europska Unija i NATO misle opstati ,morati će se zajedno boriti protiv agresivnog neprijatelja.Svi narodi unutar EU i NATO-a kao jedan u borbi do posljednjeg čovjeka.

VL
Avatar kralj Tomislav II
kralj Tomislav II
20:16 04.04.2014.

Švedska je poznata po čeliku i ženana ja glasam za žene čelik im je neprobojan

VL
BF
brkonja fra brkati
08:38 04.04.2014.

homofob - SAD i NATO su odavno prekršili sve dogovorore i sporazume.Rusi su to napravili prvi puta,nakon niza podvala i prijevara.To je kao u onom vicu,gdje Mujo igra poker sa gospodom. Očito je Putin prekinuo praksu igre,gdje jedni lažu ii varaju,a očekuju od drugih( Rusa) da igraju pošteno.Neoliberalni fašizam je kao i boljševički komunizam ,najgore smeće,koje je smislio bolesni i izopačeni zli ljudski um,kako bi porobio mase na planeti i dokopao se svih resursa.Rusija i Putin su im kost u grlu.Hvala Bogu.

VL
PA
patria
08:53 04.04.2014.

Iako formalno ne pripadaju zapadnom NATO vojnom savezu i Švedska i Finska su članice EU-a i sigurnosno su itekako čvrsto povezane sa zapadnim silama sa kojima održavaju aktivne i kompleksne vojne odnose, od tijesnih veza u njihovim visokorazvijenim obrambenim industrijama, sudjelovanja u međunarodnim mirovnim misijama, pa do zajedničkih vojnih vježbi i usklađivanju međusobnih planova za obranu, a to nije mala stvar koja bi se tek tako trebala olako ignorirati. Ne treba zaboraviti i to da obje ove zemlje iako imaju relativno male aktivne vojne snage, isto tako imaju i vrhunski moderno opremljene, visokoprofesionalne i jako dobro obučene vojske sa visokim stupnjem borbenosti, morala i discipline, i sa vrlo pedantno razrađenim obrambenim koncepcijama, a upravo je Rusija glavni potencijalni agresor i najveći vanjski izvor ugroze sigurnosti na kojega se posebno obraća pozornost, pogotovo u slučaju Finske koja već itekako ima iskustva u tome kako se treba ratovati sa ruskim neprijateljem, i koja raspolaže i sa značajnim rezervnim vojnim snagama sustavno stvaranim baš zbog ruske ugroze. Dakle u svakom slučaju situacija je takva da bi Rusi itekako imali jako puno razloga za više puta vrlo dobro promisliti ako bi im palo na pamet upuštati se u takve vojne avanture.

VL
RA
Rangostar
13:42 05.04.2014.

Mi smo stalno u nekom izmisljenom strahu od terorista,Iranaca,Rusa,Gadafija,Mugabea, Kubanaca,vremenskih nepogoda,financiskih kriza,droge itd...itd. Stalno nas brane od neceg. Mogu samo zamislit Svecke majke ponosno salju svoje sinove da ginu za Afganistanska ljudska prava. Ne vjerujem da su toliko glupi.

VL
AM
alberta.mutti.5
09:25 04.04.2014.

Jan Björklund nije vicepremier u Svedskoj vladi, on je ministar i to ministar obrazovanja. U dva mandata koliko je ministar obrazovanja ima veoma lose rezultate po svim mjerilima tako da je skolstvo u Svedskoj postalo jedno od prvih pitanja na predstojecim izborima. Inace, gosp. Jan Björklund voli da lupeta.

VL
BF
brkonja fra brkati
08:33 04.04.2014.

Histerija na Zapadu se nastavlja.Ovo sve je na štetu EU,a za interese Washingtona.

VL
DU
Deleted user
07:56 04.04.2014.

"asi2013",pusti to tvoje uvjerenje,da sam ja srbin,i pricam srpske zelje,niti sam srbin,niti imam kakve zelje(barem ne ratne),ali istina apsolutna jedna jedina,Rusi su sila nebeska,i vjerij mi ako hoces,da ta rusija i njene vojne snage,mogu bez ikavih veci teskoca,za 48 sat osvanuti u svakoj drzavi europe,jer malo se kome gine i salje svoje djete na ratiste,za necije ideale, i neku tamo bezvrjednu kaljuzu zvanu Ukrajina.

VL
DU
Deleted user
07:24 04.04.2014.

Svedska,Finska prebogate drzave,bitce silom natjerane u NATO,jer ta organizacije u kaljuzi odavno,nema vise novaca,popapali lopovi,sada ce i C.Goru primiti,pa i Bosnu i H.sigurno,jer savki je euro dobro doso,u to t organizaciju,a sto se tice sigurnosti,zaboravimo,pa Rusi mogu ako zele uci u bilo koju drzavu svjeta,imaju sigurno s cime,pa bila to clanica nata ili blata…………….

VL
IR
.Iran
09:35 04.04.2014.

U svojoj sumanutosti i s prividjenjima i "problemima" koje samo on vidi on je u stanju napraviti niz gluposti. Kako se sam svojom besmislenom invazijom Krima do kraja ispisao s liste civiliziranih zemalja moze se ocekivati bilo sto. Imati takvogog neuracunjivog nasilnika u susjedstvu nije sala. Bolje se osigurati na vrijeme.

VL
PA
pahulja
22:27 04.04.2014.

Svedska? Boje se Rusije, a ne boje se svojih muslimana. Bili su na strani njemaca u drugom svjetskom ratu, a pred kraj rata na strani saveznika. Svedjani o nicemu nemaju misljenje ( svedske vlade ), a najmanje postuju volju svojihh ljudi. Otprilike sve sto od Svedske dodje je vise manje zlo. Da li ce se to ikada promijeniti, ne znam.

VL
PL
@ploto@
12:05 04.04.2014.

rotschild-rockfekller mediji i dalje šire bolesnu propagandu,ne bi li održali tenzije prema Rusiji.Ponajprije je interes EU suradnja sa Rusijom,ali baš to ne žele SAD/GB koalicija,nego žele nametnuti svoju dominaciju i ubaciti se u gospodarske tokove EU i Rusije,Kao što znate američko je gospodarstvo već bankrotiralo i još se samo čeka kolaps američkog dolara da se to stanje cemetira.Upravo su zato ratoborne bankarsko-lihvarske strukture krenule putem sukoba i rata,gdje neće oni ginuti jer je to previđeno za gojime.

VL
PA
pahulja
22:22 04.04.2014.

Test. Test.

VL
Avatar spasoje
spasoje
09:06 04.04.2014.

Samo onaj koji je nešto zgrešio ima strah. Onaj kome je saavest čista nema čega da se plaši.

VL
Avatar malistricek
malistricek
14:39 04.04.2014.

Harald Kujat, bivši generalni inspektor nemačke vojske 04. 04. 2014. Vojni sukob sa Rusijom bio bi bezumlje, NATO bi se samo izblamirao Bivši generalni inspektor nemačke vojske Harald Kujat je rekao da se Moskva mora dovesti za pregovarački sto ii sto i upozorio da bi vojni sukob s Rusijom bio totalno bezumlje i da bi se NATO, ako bi se, u slučaju ruskog ulaska u istočnu Ukrajinu postavio kao "lav", mogao izblamirati.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.