Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politolog dr. Berto Šalaj:
Povratak na članak

I nestranački premijer ima legitimitet samo što taj legitimitet nije neposredan nego posredan

Ako nisu imali jasne dokaze da se radilo o pritiscima na njihove zastupnike bilo bi korektnije da su jasno rekli da im je HDZ prihvatljiviji, smatra politolog Tihomir Cipek

Komentari 270

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
23:44 23.12.2015.

Još jednom potvrda kako je dijaspora Hrvatskoj suho zlato. Nažalost, komunjarama i udbašima dijaspora je genetski neprijatelji i sada će se truditi svim silama zabadati noževe u leđa ovom čovjeku. Treba izdržati!

VL
NE
neznamja
23:44 23.12.2015.

Boze za Bozic si zelim objektivne Hrvatske medije.

VL
ST
stefj
23:41 23.12.2015.

To da nema legitimitet je partijska izmišljotina. U Hrvatskoj se biraju zastupnici, a zastupnici biraju premijera, I gotovo. Nema direktnog izbora, pa da građani biraju premijera imenom i prezimenom... Kod nas je jedina institucija koja se direktno bira predsjednik države. Zato Kolinda osobno ima puni legitimitet.

VL
KA
kajbum
05:40 24.12.2015.

Ovakve napade nisam vidio od balvan revolucije gori vam gadno pod nogama.

VL
BR
brisnik
23:55 23.12.2015.

Dijaspora nas samo moze izvuc iz govana... Ko to nekuzi nema mu pomoci....

VL
KA
kajinx
03:15 24.12.2015.

Kaže Mirjana Posavac u Dnevniku ...godine provedene vani ostavile traga na tečnom govorenju Hrvatskog jezika! "govorenju Hrvatskog" tako se izražavaju neškolovane osobe! Kako je ona dobila posao?

VL
DU
Deleted user
23:50 23.12.2015.

Na izbore smo izlazili između ostaloga i zato da se riješimo slučajnog premijera koji se bahati vrijeđa i omalovažava one koji su stvarali ovu državu a osim sto nema kulture govora nema ni sposobnosti ni za vođenje mjesne zajednic. Da se riješimo koalicije koje večina članova nije željela samostalnu Hrvatsu. Da nove i sposobne političke snage razdrmaju stare islužene i nesposobne i to s obje tzv lijeve i tzv desne strane.

VL
DJ
djuroborac
05:54 24.12.2015.

aha....a pusićkini patuljci sa 1% biračkih glasova su imali legitimitet drmati sa trećinom minstarstava i polovicom javnih tvrtki ? dobro je drugovi....popušili ste i ne trošite više energiju na dokone politologe i njihove beskorisne analize...to je zemlju i dovelo na rub propasti...nerad i beskorisno mudrovanje

VL
VS
visegradska.skupina
07:27 24.12.2015.

Kakav legitimitet? Na izborima za Vladu ne biraju se osobe. Biraju se stranke ili koalicije koje, ako pobijede na izborima i imaju dovoljan broj potpisa iza sebe imaju dužnost sprovoditi politiku koju su zastupali tijekom izbora i u to uključiti bilo koga koga smatraju dovoljno stručnim i sposobnim da je provodi a to mogu biti stranački ili nestranački ljudi. Dakle radi se o legitimitetu jedne skupine da organizira Vladu. Druga je stvar izbor Predsjednika kod kojega se bira osoba i zato ta osoba jedina ima legitimitet za stupanje na mjesto Predsjednika.

VL
GR
grgaman
07:16 24.12.2015.

Kako se sami uzjogunila protuhrvatska jugopartiskokomunjarska klika I njeni paraziti

VL
GI
giglibigli
08:13 24.12.2015.

u velikoj izraelskoj farmaceutskoj kompaniji dosao je skoro do samog vrha a vjerujte na rijec to vam je puno teze nego postati sef hdza ili sdpa,za mene je pravo cudo da se vratio "doma" da nam pomogne svojim znanjem

VL
JU
jupimi
03:31 24.12.2015.

oceli Kresko lec sad iza resetaka,

VL
DU
Deleted user
00:00 24.12.2015.

Odličan izbor mandatara mada ne bih imao ništa ni protiv Bože Petrova koji je odradio dobar posao sa cijelim mostom i držim im palčeve da tako nastave sljedeče 4 godine i izvedu Hrvatsku iz gospodarske i moralne krize.

VL
DO
Donald
23:51 23.12.2015.

Nestade Zoki, nikakve važne funkcije, nije postao čak ni predsjednik Sabora, mora da je u teškoj depresiji. Smilujte se, ipak su njegovi zaslužni za oslobođenje Istre od Taljana, dajte mu barem neku diplomatsku poziciju, kao vođa konzularne službe u sjevernojj Koreji na primjer.

VL
DU
Deleted user
00:01 24.12.2015.

samo vi kukajte,dok ode radman i vi odlazite u povijest,jer ne želimo plaćati yutel i slušati bolesne komunističke ideje i razmišljanja za koje dobiju masnu lovu---zbog toga su oni protiv svake,osim partijske vlasti,jer gube posao "bolesnih uhljeba i partijskih mislilaca"

VL
BR
brisnik
23:53 23.12.2015.

Svaka cast bozi... Napravijo je preokret u hr.... A vi crvena stoko crknite od muke... Hvala bogu dragom da je se ovo desilo.... Neka samo vise nema ovih idiota vise

VL
DO
dobar
00:58 26.12.2015.

Hrvatskoj nije nikad odgovarao neki pametan strucan covjek koji zna svoj posao u tome i je problem u Hrvatskoj, a pogotovo ne odgovara komunisticko udbaskoj bratiji.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:28 24.12.2015.

ne vidim potrebe unaprijed omalovažavati čovjeka koji se svojim sposobnostima domogao stvarno visokog položaja. ako netko misli da su izraelci za glavnog financijaša teve (proučite malo tko je i što izraelska teva) imenovali nesposobnu osobu, onda nek i dalje živii u uvjerenju da je kukuriku koalicija uspješna i da zbog njih hrvatskoj cvjetaju ruže, da je hdz nazadna stranka, da je most prijevara birača. imenovanjem ove osobe za premijera ova nova koalicija pokazala je nešto što dosad nismo vidjeli. pazite, i petrov i karamarko su se spremni odreći liderske uloge. morali su mu dati čvrsta obećanja da ga neće vozati ko majmuna. a sad je o stvarno kristalno jasno svima da nas čekaju reforme. i to drastične. financijaš kao orešković, mada je diplomirao kemiju, će u prvom redu nastojati kao i u svakom poduzeću smanjiti troškove, ako već ne može utjecati na prihode. a to znači rezanje plaća javnom sektoru za barem 20% (cijuk i jauk nas čeka uplakanih službenica, koje će ove godine zadnji put na skijanje i ljetovanje), izdvajanje nekih sektora iz javnih poduzeća (čistaćice i šoferi u bolnicama, školama...), malo žešći udar na općine i gradove koji su sami sebi svrha. za pola godine ćemo vidjeti kud nas ovi vode. zoki nas je 4 godine vrtio u krug, njegovi ministri opremali urede, kupovali se auti ljubavnicama državnim novcem. a možda najveće promjene čekaju hrt, tj. sdpovu televiziju. radman neće opstati, a niti njegova četa urednika. pazite, nisu samo unakazli inauguraciju kolinde, nego ama baš svaki događaj važan za zemlju. u emisije su zvali isključivo kukurikavce, a oporbi dali jedan stolac. i ama baš svaki voditelj je bio sdpovac. javna televizija koja to nije. možda trebamo ko grčka je i ugasiti. na otpremnine nećemo potrošiti više nego što i inače nas koštaju. ali jednokratno. a onda ispočetka. treba pozdraviti novu osobu u našem političkom životu. o reformama su svi govorili, a sad će ih provoditi netko tko nije živio u hrvatskoj. dali je to opasno ili nije, nevažno. naši političari su nas naučili da gorih od njih nema. i nesposobnijih, koje god stranke bili. zato, dobrodošao predsjedniče vlade!

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
03:41 24.12.2015.

Još jednom čestitke Velimiru Bujancu na neumornom radu u uništavanju srbske vlade u RH .Bravo majstore jedini si .

VL
SO
sonya
19:09 24.12.2015.

gosp.oreskovicu zelim svu srecu sa nasim Balkancima!ako izdrzi pola mandata bit ce super!citajuci komentare velikih vjernika koji na badnjak,dan kada bi trebali siriti ljubav i mir oni manijakalno sire govor mrznje i netrpeljivosti prema onima koji ne misle kao i oni.dragi moji,nece vam pomoci ni izmolite milijun zdravo marija!sram vas moze biti

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.