Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ažuriranje informacija
Povratak na članak

Jedan propis banke zakomplicirao život građanima: 'Čak i nepokretni trebaju na šalter, ovo je suludo'

Zašto Zagrebačka banka inzistira, u vrijeme pandemije i digitalizacije, na fizičkom dolasku u poslovnicu, unatoč tome što postoje i druge opcije koje bi ga mogle zamijeniti i većina banaka ih i koristi? Ovom su praksom najpogođenije nemoćne, slabo pokretne osobe pa je nedavno poziv na dolazak u poslovnicu dobila i nepokretna umirovljenica koja ima ugovoreno i internetsko bankarstvo, no jedina je opcija opunomoćenje preko javnog bilježnika i ovjera svih potrebnih dokumenata što je u konačnici trošak od oko 400 kuna.

Komentari 35

Avatar Django
Django
08:44 09.04.2022.

Postavlja se pitanje jesu li nam banke više uopće potrebne. Kamata -0%, naplata za kartice, naplata za “troškove poslovanja” čak i uz online bankarstvo, čekanje do besvijesti za bilo kakvu uslugu, sada još i redovni prijavak svako toliko……Pod hitno treba uvesti ponovo isplatu plaća i penzija u gotovini na ruke ili poštom, a banke nek se bave same sa sobom dok ne propadnu.

VL
DQ
Dq
08:20 09.04.2022.

Ak su već prisiljeni doći u banku, jedino kaj trebaju napraviti je zatvoriti sve račune . Banke bi trebale imati službenika na terenu , samo za nepokretne i teško bolesne , za potrebe ažuriranja ovoga ili onoga , a ako to nemaju, onda treba migrirati u banku koja to nudi , pa makar i uz naknadu.

VL
DU
Deleted user
07:55 09.04.2022.

Bolje provjeravajte nezakonito stečenu imovinu, a banaka za skrivanjem novca ima dovoljno po svijetu.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
07:26 09.04.2022.

Super. A kako rješavaju osobu koja je stara, nemoćna, ne može hodati i još je dementna.

VL
Avatar anlaser
anlaser
09:03 09.04.2022.

ZABA je katastrofa od banke . Imaju čudno radno vrijeme i uzimaju najveću naknadu za plaćanja .Kada sam zadnji puta imao posla s njima nisu imali čitače kartica i skenere nego sve rade ručno a da ne pričam kako sam morao platiti zatvaranje računa kojeg nisam otvorio nego je to učinila moja firma u moje ime (neovlašteno i protuzakonito).....

VL
MO
modovisisajteMaraschino
08:04 09.04.2022.

ja sam u siječnju 2 tjedna nakon operacije (tj 4 operacije zaredom u 4 dana) i još sa otvorenim šavovima morao do poslovnice PBZ jer nikako drugačije nije moglo.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:06 09.04.2022.

Koji to proizvod banke proizvode?

VL
KI
kiseli
08:45 09.04.2022.

Zaba kažnjena s 33 milijuna kuna zbog cijelog niza propusta u sprječavanju pranja novca

VL
Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
07:33 09.04.2022.

Odlična vijest. Konačno će nemoćni starac Tomo Horvatinčić, kleptoman Nadan Vidošević i pretili dijabetičar i tlakaš Kerum te njima slični moći zarolati u svojim kolicima u banku na provjeru.

VL
AF
AfganistanskiHrvat
18:28 09.04.2022.

Jesu li saborski zastupnici i političari ažurirali svoje podatke i potpisali one izjave o sukobu interesa i pranju novca?

VL
SZ
SZ123
15:17 09.04.2022.

Nakon 36 godina zatvaram račun u ZABI, šta je previše je previše... i bio sam u poslovnici i nismo uspjeli završiti ažuriranje podataka jer kad zovu kažu da je bitno zbog osobne, ali kad dođeš tamo imaju neki nebulozni upitnik, a 90% podatak s upitnika ionako vide jer ti vode račun...čak i sama zaposlenica to priznaje... i ne postoji opcija odgovora klijent ne želi dati odgovor... i tako nakon 36 godina adio ZABA, stvarno ste pretjerali, kao da ste vi kupac, a ne nuditelj usluge... nadam se da će vam otići što više klijenata jer druge banke ovako be maltretiraju svoje klijente...

VL
ŠO
Šokac1
11:15 09.04.2022.

Banke bi se trebale orijentirati prvenstveno na ozbiljne korporativne klijente, kao njihov jedinstveni financijski servis, poglavito nakon ulaska u "Euroland" - gdje i ustanova poput FINA-e postaje suvišna. Klasična štednja, pak, besmislena je, jer banke za povjereni kapital privatnih klijenata ne daju nikakvu naknadu, tj. kamatu. Jedino bi moglo funkcionirati kartično poslovanje okviru sredstava na tekućem računu te redovna bezgotovinska plačanja, odnosno transakcije bez fizičkog dolaska na šalter banke.

VL
MV
mvlj
14:38 09.04.2022.

Svatko pametan povući će sva sredstva iz banaka i pretvoriti ju konkretnu imovinu (ali bez da država zna za to). Iskoristite gotovinu dok još možete. Hoće nas pretvoriti u digitalno roblje. Mi, obični građani svih država svijeta, već preko dvijee godine napadnuti smo od terorističko-mafijaških struktura koje predvodi WEF, svjetski ekonomski forum koji sprovodi tzv. Great Reset. Naše vlade su infiltrirane sa njihovim kadrom, koji provodi njihovu agendu, a koja je suprotna nacionalnim državama. Njihov cilj je rješavanje 'nepotrebnog' ljudskog kadra (tzv. 'useless eaters'), koji prema njima,samo troši dragocjene Zemljine resurse. Zato se sprovodi Zelena politika. Žele da se međusobno poubijamo, ostatak koji preživi bit će kontroliran cjepivima, a jeftina energija u obliku fosilnih goriva,plina, i hrane bit će nedostupna. Novac u postojećem obliku če propasti, planiraju vam uzeti, zajedno sa svom imovinom! Ide novi svjetski financijski sustav, koji će se temeljiti na digitalnom kriptovaluti centralnih valuta. Ne dajte da se ukine gotovina, to je zadnji stup obrane slobode društva. Nakon toga slijedi samo ropstvo za nas i našu djecu (ako preživimo). I Putin i Biden i svi bitni političari (ucjenjeni su) su njihovi ljudi!

VL
UG
ugroženi
12:14 09.04.2022.

Nevjerojatna sramota. Maltretiraju stare i nepokretne i njihove obitelji da ih takve u kolicima voze na šaltere banaka preko kojih im, protiv njhove volje, isplaćuju jadne mirovine. Istovremeno penaliziraju ostale građane koji dolaze na šaltere a ne koriste se internet bankarstvom i bankomatima. Uostalom, kakvo pranje novca? Pa penzioner koji nema nikakvu štednju već samo otvoren tekući račun u banci na koji mu mjesečno sjeda samo mirovina i gdje se vidi da je uplatitelj zavod za mirovinsko ne može podlijegati takvim propisima. Zbog tajkuna koji su opljačkali zemlju sada glume uređenu državu i maltretiraju starce fizički i financijski. Što je ponestalo novaca prijateljima bilježnicima?

VL
ZO
zoranos
18:42 09.04.2022.

Prije godinu dana me tako pozvali isto - čekao oko sat vremena, a kada sam došao na red žena za šalterom dva, 3 puta kliknula mišem i rekla da je to to. Maltretiranje! Ako to još jednom naprave mijenjam banku!

VL
VG
Veseli Gost
13:07 09.04.2022.

imate HR bez HR banaka

VL
DU
Deleted user
21:36 09.04.2022.

Ovo gore su zaplet američkog pritiska na EU - da se inzistira do krajnosti na planu prevencije "pranja novca". Što u zbilji znači da smo poklekli i da se, zahvaljujući pritisku US diplomacije, na red pozivaju i umirovljenici s mizernim obrtajem novca na računima, gdje je iz svemira razvidno da oni tu ne mogu ni teorijski sudjelovati jer je mj. priljev nekoliko stotina eura. Međutim, tako to ide kad se pristane na strani diktat - bankama je to ogromna prepreka u radu jer imaju konflikte sa svojim klijentima, a uglavnom bespotrebno jer lako je danas, u informatičkoj epohi, identificirati klijente sa velikim obrtom novca na računu i plaćanjima u sumnjivim smjerom. Uz završnu napomenu da znano da američke banka zaračunaju meksičkim narko kartelima 20 % za "opran novac". Nalik ekološkim propisima - gnjave ostatak svijeta s zagađenjima iz motora/goriva, a kod kuće voze višelitarske limuzine.

VL
RS
rasta sev
16:45 09.04.2022.

koje bedastoče pišete ...

VL
JJ
jjadraface11
10:18 10.04.2022.

sve račune za financijske poslove primanja dohotka i plaćanja putem digitalnih opcija plaćanja treba voditi FINA a ko hoće ugovarati neke oblike štednje po 0% kamata, imati kojekakve kreditne debitne kartice ili ugovarati kredite neka prebaci novac na račun bankee koju želi i plaća naknade koje dogovori.

VL
SI
Sirena
13:31 10.04.2022.

Sad su novinari otkrili toplu vodu, a tako se već radi zadnje dvije i više godine. Tu ne možeš ništa, osim sjest j plakat. Banke rade posao Porezne i inspekcija i gubi vrijeme jer se češljaju poslovanja malih ljudi, penzionera... Sve skupa glupost

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.