Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudac Arbitražnog suda:
Povratak na članak

I Kina je odbila arbitražu, ali postupak traje

Slovenska vlast i oporba: Hrvatska ne može jednostrano raskinuti sporazum

Komentari 60

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:01 28.07.2015.

a sta bi SUD ustaske pare..ahahhahahahha kad nas vec prozivate ustasama onda vam nedamo ustaske kune...

VL
DU
Deleted user
11:16 28.07.2015.

Postoji pak i slučaj brane HE Gabčikovo gdje ne "šljive" ni presudu ICJ u Den Haagu odnosno države su subjekti međunarodnog prava i ne može ih nitko prisiljavati - eventualno im mogu nametnuti sankcije OUN, ali dalek i trnovit je put do toga (preko prava veta velesila). U Sloveniji je frka i panika i stalno se "trubenta" o bizantizmu i prijetvornosti Hrvata po medijima, a ni zuc da je Erjavec fasovao opomenu arbitražnog vijeća jer se hvalisao ishodom po slovenskim medijima, i to nekoliko puta. I onda je još izbilo na svjetlo dana da slov. arbitar se ponaša po FIFA načelima i dojavljuje kako i zašto dalje svojoj Vladi te nastoji "obrlatiti" ostale arbitre, uključivo večere i tako to. Doc dr Sancin je u mikrofone slovenskih medija iznijela da je Slovenija kršila arbitražu, a za to nije kriv navodan bizantizam i ne znam ti ja što već s hrv. strane nego njihove šepurenje po medijima i prepotencija. Sjetite se proroka, ajmo reć in whisky veritas, Rupela koji je u maliganskoj omaglici još 2007. govorio po Ljubljani: Arbitre bomo najedli, napili in €€€€€€, šele potem bodo Hrvati ugotovili kje bo potekala meja! Upravo Rupel blebnuo i što bi napravila SLO da je eventualno nezadovoljna ishodom arbitraže - sazvali bi referendum na kojem bi odbacili razgraničenje. Kako vele u provinciji: Kartu čitaj, seljaka pitaj! Tako i u Sloveniji: čitaj suhoparne odredbe arbitraže i "prisluhni" Rupelu!

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:07 28.07.2015.

to se zovu Lovci na tudje resurse...ehheheheheh ukradi ,popljackaj jel to moto u EU-i..

VL
VL
????
11:27 28.07.2015.

Ne znam jel mi smješniji Kranjec koji govori o konstruktivnom rješavanju problema ili Rus koji govori o poštivanju dogovora, recimo o onom kojim oni garantiraju ukrajinski teritorijalni integritet ako ovi predaju nuklearno oružje.

VL
DU
Deleted user
12:49 28.07.2015.

De5 Malo sam se pozabavio ovim tvojim ‘govorom’ i nemogu ništa drugo reći nego,vrlo plitko razmišljanje. Podsjeća me na završnu riječ ‘šegrta’ odvjetnika koji brani pijanog vozača koji je prije mjesec dana zgazdio umirovljenika na zebri,pa kaže,ma nije moj klijentt pijan,eto,pogledajte ga,pretražite krv..da.da! Vrati se ti mili moj na base line,pogledaj se zajedno sa ostalim Slovencima u ogledalo,i imaj snage konačno reći Mea Culpa. Problem sa vama je da patite od maksimalizma koji vam je izgrizao zdrav razum. Tko nije doživio poraz, boji ga se, tko ga je doživio, poznaje ga i ne želi ga ponoviti. Ponašanje slovenske elite jest jednim dijelom hubris, neumjerenost u uspjehu, ali potaknuta strahom. Lakše je biti Sizif i gurati po stoti put istim putem, nego Ikar, i pogledati u bezdan ispod sebe. ‘speach’ ti je pun kontradikcija. Kad ti odgovara pozivaš se na dokaze. Kad se to ne poklapa sa istinom okrećeš ploču pa apeliraš na neku logiku,citat ‘Ali prema nekoj logiki, svima je jasno, da je i hrvatski arbitar obaviještavao hrvatsku stranu’ kraj citata; dakle dvije pogreške,pretpostavka bez dokaza i kleveta. Rado bi sa tobom pomeo sudnicu i dobro te verbalno izlemao. p.s. neznam samo gdje je to Vukas spavao,citat ‘na hrvatskoj ambasadi’ kraj citata;da nije spavao na krovu? Govoriš o ‘nama’ kao da si Hrvat,pa onda najednom padne maska i kažeš,citat ‘Naši Slovenci su jim pomogli’. Preporučujem ti da svoje lamentacije i pranje mozga zdravih ljudi ne prakticiraš na ovom forumu. Šta kažeš? U Sloveniji su već,manje više svi mozgovi izribani..hm-hm,sudeći po vašem ponašanju i stavovima,moglo bi to biti istina.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:13 28.07.2015.

sad ce EU nama postavit uvjete za ulazak u Sengen..ahahhahaha necte uc u sengen ako sloveniji nedate svoju djedovinu..ahahahahhaha

VL
Avatar R & I
R & I
11:24 28.07.2015.

Mali podli Slovenci bi mijenjali zakone kako njima odgovara i kako njima ide u korist. Kao da je cijeli svijet Slovenija i kao da se oko Kekeca i Fantja sve vrti. Slovenci ne vole i ne cijene sami sebe kako ce nekoga drugoga. Jad i bijeda od drzave i naroda.

VL
MA
mar06mir
12:20 28.07.2015.

Umjesto da se crvene od srama, pokriju usima i ispricaju, oni se jos kurce i prijete. Kao da su ih Srbi trenirali.

VL
NA
navijeke
12:18 28.07.2015.

Članak je komedija i neusporediv s zbivanjima oko Savudrijske vale. Uzeti kokice, naoružati se strpljenjem i s guštom gledati kako se slovenski snovi o otimačini teritorija raspadaju.

VL
DU
Deleted user
12:02 28.07.2015.

Kad se Budimir Vukas vrati doma,zanima me kako će 4 preostala suca trajbati preostale mjesece. Prateći orkestar Ljubljanske filharmonije ih je podučio kako da odpjevaju ariju presude,dakle posao je odrađen.Vjerovatno će na naš račun od jutra do sutra žderati kavijar i lokati šampanjac i usput odigrati koju partijicu bele.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:50 28.07.2015.

"...da sporove treba rješavati na pravni,konstruktivni način",pa kako Ce(s)raru?Ceterum censeo Cartaginem esse delendam(U ostalom mislim da Kartagu treba razoriti),ovom rečenicomSenat je uvijek počeo svoje zasjedanje.E, neće moći posebno sadkad smo jedinstveni u ovome.U najmanju ruku je bezobrazno raditi nekome izaa leđa a praviti se veliki prijatelj.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:18 28.07.2015.

UN i sve te institucije rade po principu FIFE..ahahahahahah

VL
Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:12 28.07.2015.

Evo ,ovaj već piše znanstveni rad!!Koja pišurija!!

VL
QW
qwertz
11:48 28.07.2015.

Mislim, ovo je ko ono "vidis onaj zeleni stojadin? E i ja imam takav, ali bijeli, Golf." Kakve veze ima to što je Kina odbila arbitražu (dakle nije ni sudjelovala u njoj) s tim što je ovdje crno na bijelo dokazana korupcija i povreda postupka u suđenju? U cijloj ovoj priči najveći je problem što bi svi htjeli napravi "po knjizi", pravnoj u ovom slučaju, a nigdje nitko u ugovore nikad nije stavljao "a što ako jedna strana lobira/potplati/kupi ili nešt slično suce?" I sad je to problem, ono, jer toga nema na papiru pa što raditi u tom slučaju neg eto linijom lakšek otpora (i veće zarade) ajd da vidimo jel bi se to moglo nastaviti... Dokud ide taj apsurd da čak i kad imaš dokaze da je netko varao, ako nema "u knjizi" moraš se pravdati zašto želiš van iz toga... Strašno u kakvom svijetu živimo.

VL
DU
Deleted user
12:35 28.07.2015.

DE5...komentar slobodno interpretiram kao sarmu od bljuzge

VL
Avatar ARENA
ARENA
11:25 28.07.2015.

Kakav god ishod bio, više nećete moći reći reći da je hdz glasao za.:)))

VL
ZG
zorbas.grk
11:18 28.07.2015.

a čuj medvedeva !?

VL
DU
Deleted user
13:28 28.07.2015.

Ovdje se uspoređuje netko tko uopće nije prihvatio nikad arbitražni postupak sa nekim tko ga je prihvatio u dobroj vjeri da će se postupati barem po temeljnim načelima toga postupka pa kad se uvjerio da druga strana krši ta temeljna načela - opravdano izlazi iz postupka. Zašto bi u dobro uprljanom postupku jedne strane druga sudjelovala.

VL
KA
kajinx
11:55 28.07.2015.

Sangra: Kako silovati Hrvatski jezik? Evo kako: ...nije htio decidirano reći da ili ne... Decidirano!!! Hm!

VL
DU
Deleted user
13:03 28.07.2015.

seka zna s kime se treba slikati ! P.S. Ovdje niti photoshop ne pomaze!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.