Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Mihaljević založio nekretnine od čak sedam milijuna kuna

Branko Mihaljević
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
24.11.2014.
u 22:12

Zagreb je dao zemljište na Trnju za Bramgradovo jeftinije na Peščenici, tvrde tužitelji

I posljednji, dvanaesti osumnjičeni u aferi Agram Branko Mihaljević, inače vlasnik tvrtke Bramgrad projekt, uskoro će na slobodu. To bi se trebalo dogoditi sutra ili najkasnije u srijedu, čim sud uknjiži založno pravo na nekretnine.

Gotovina za nekretnine

Nakon toga bit će doveden pred suca, kojemu će obećati da neće utjecati na svjedoke, nakon čega će biti prevezen do zatvora u Remetincu, iz kojega će pokupiti stvari te potom i službeno biti pušten da se brani sa slobode. Odlučeno je to u ponedjeljak nakon sjednice izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koje je odbilo žalbu USKOK-a da se Mihaljeviću jamčevina od sedam milijuna kuna u gotovini zamijeni jamčevinom u nekretninama.

Za Branka Mihaljevića tužiteljstvo je tražilo istražni zatvor samo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, dok je za gradonačelnika Bandića te većinu drugih pritvor tražen i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Branko Mihaljević najprije je kao jamčevinu da se brani sa slobode nudio kuću svojeg sina vrijednu 4,5 milijuna kuna, a u kojoj inače i sam živi.

Sudac istrage nakon toga povisio je visinu jamčevine na sedam milijuna kuna u gotovini. Kako Mihaljević, prema riječima svojeg tadašnjeg odvjetnika Vladimira Terešaka, toliko novca nije imao, Terešak se žalio na tu odluku te je uz kuću Mihaljevićeva sina ponudio i kuću njihove obiteljske prijateljice, a te dvije nekretnine zajedno vrijede i više od sedam milijuna kuna.

Promjena u timu

U ponedjeljak se dogodila i promjena u odvjetničkom timu Branka Mihaljevića, kojemu je Terešak još u petak otkazao punomoć, nakon čega je Mihaljević angažirao odvjetnika Niku Ivkovića. Prema sumnjama tužiteljstva, Grad Zagreb dao je Mihaljevićevoj tvrtki deset milijuna kuna vrednije zemljište na Trnju u zamjenu za manje atraktivnu i manje vrijednu parcelu na Peščenici. Uz to im je i nadoplatio 68.000 kuna troškova pa je tvrtka, uz to što je u zamjeni s Gradom besplatno dobila vrednije zemljište, preprodajom još i dodatno zaradila.

>> Lovrić ponudio 200.000 kn jamčevine, sud traži 400.000 

>> Bandića dva sata s nestrpljenjem čekali da izađe iz Remetinca

Komentara 6

DA
damirtankovic
22:45 24.11.2014.

*nudio kuću svojeg sina vrijednu 4,5 milijuna kuna, a u kojoj inače i sam živi.* Hahaha, baš je lijepo živjeti u kućici svojega sineka! Sad i sineka prošnjofati otkud mu lova za tu kućicu!

VR
Vojislav_Radakovic
18:34 24.11.2014.

Hocemo citati i o njegovom skromno rodjendanu u Jutarnjem, odvjetnice Hanzekovicu?

AM
amato
21:19 24.11.2014.

Tko će više vjerovati našem pravosuđu. Umjesto da pokazuju kako svi koji kradu nastradaju i da se ne isplati krasti državu oni ih puštaju kući uz "mjere opreza". Pravosuđe je važan dio države, državne vlasti. Ono je očigledno u jednako lošem stanju kao i ostale komponente državne vlasti. Hrvatska je teško izborila svoju slobodu i oni koji su najviše zaslužni za to - narod hrvatski - zaslužuje poštenu vlast. No, očito da ovaj obračun s kradljivcima ne ide kako treba. Ne znamo o čemu se tu radi - da li su ti ljudi uspjeli u međuvremenu preuzeti svu vlast, pa i pravosuđe ili što je na stvari. U svakom slučaju naši građani očekuju kažnjavanje onih koji su ih pokrali. U protivnom neće biti dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije