Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštita od pirata

I hrvatski bi vojnici mogli štititi naše pomorce od pirata

Predrag Brazzoduro
Nel Pavletić/Pixsell
09.09.2011.
u 15:45

Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata, kazao je da bi ukrcavanjem zaštitara koji nisu pripadnici elitnih jedinica OSRH ili policije rizik nasilja bio još veći te da treba oprezno birati snage za zaštitu.

Sindikat pomoraca Hrvatske podupire izmjene Zakona o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka koje će omogućiti da se na brodove pod hrvatskom zastavom koji plove u području djelovanja somalskih pirata ukrca naoružana pratnja, no poziva Vladu da za tu zadaću dopusti angažiranje djelatnih osoba Oružanih snaga RH.

Predrag Brazzoduro, tajnik Sindikata i predstavnik u radnoj skupini Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za izradu izmjena i dopuna zakona, kazao je danas u Rijeci da bi ukrcavanjem zaštitara koji nisu pripadnici elitnih jedinica OSRH ili policije rizik nasilja bio još veći te da treba oprezno birati snage za zaštitu.

U svijetu su danas u rukama pirata 760 pomoraca i 32 broda. Na sreću, među njima nema Hrvata, koji su do sada doživjeli jedan napad i jednu oružanu pljačku, a četiri su naša pomorca bila među otetima.

.

 

Komentara 27

OB
-obrisani-
16:08 09.09.2011.

@ Miške Bacači nisu pogodni za brze ciljeve koji lako manevriraju. S druge strane, nekoliko 12,7 mm mitraljeza... :-)

DU
Deleted user
16:38 09.09.2011.

ahahahaaaa, a kako, da plivaju oko brodova

M3
Miške 3
15:53 09.09.2011.

Bez ručnog raketnog bacača- možete gusarima staviti na rep soli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije