Naslovnica Vijesti Hrvatska

I dvije brodske udruge otvorile svoja vrata građanima

Danu otvorenih vrata udruga priključile su se i Udruga "Vrapčić" te Udruga oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti
12. lipnja 2013. u 18:02 0 komentara 3 prikaza
udruga vrapčić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

U program obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga, koji se od 12. do 15. lipnja održavaju na području cijele Hrvatske uključile su se i dvije slavonskobrodske udruge, Udruga \"Vrapčić\" koja okuplja osobe s različitim psihičkim poteškoćama te članove njihovih obitelji,a skrbi o unapređenju duševnog zdravlja i kvalitete žvota bolesnika s psihotičnim poremećajem i Udruga oboljelih od multipleskleroze. Osmislili su brojne zanimljive sadržaje kojima će se predstaviti građanima i sve to na svojstven i njima blizak način, sukladno resursima i sredstvima kojima raspolažu.

Članovi Udruge \"Vrapčić\" odlučili su svoj rad Brođanima prezentirati na štandu koji se već nalazi  na glavnom gradskom Trgu Ivane Brlić Mazuranić, a Udruga oboljelih od multiple skleroze i srodnih bolesti omogućit će svima koji to žele hodanje u perajama, kopčanje dugmadi s rukavicama, stajanje na zrakom napunjenom jastučicu i slično, te tako pokušati pokazati samo mali dio poteškoca s kojima se oboljeli od ove teške bolesti susreću u svakodnevnom životu.

Inače, Dani otvorenih vrata svojim se aktivnostima ove godine uklapaju i u obilježavanje \"Europske godine građana\", sve s jedinstvenim ciljem poticanja građana na bolje informiranje i ostvarivanje svojih prava, te značajnije sudjelovanje u procesima odlučivanja, osobito na pitanjima od javnog interesa.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.