Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENO
Povratak na članak

I Dukat obustavio otkup mlijeka sa 180 spornih hrvatskih farmi

Obustava otkupa sirovog mlijeka privremena je mjera te će se otkup nastaviti čim se uzorkovanjem utvrdi da je mlijeko zdravstveno ispravno. Uzorkovanje mlijeka na farmama s kojih je obustavljen otkup ponovit će se za pet dana

Komentari 23

DU
Deleted user
09:17 22.02.2013.

Sada ćemo uvoziti "zdravo" mlijeko iz EU i Amerike koje dođe i prahu a ovdje ga prodaju kao svježe mlijeko.

VL
VE
Vexans
09:20 22.02.2013.

Francuski "Lactalis " (Dukat) je prije godinu dana samoinicijativno smanjio otkupnu cijenu svježeg mlijeka za domaće farmere.Koliko je ta odluka prisilila stoćare da koriste manje kvalitetnu stoćnu hranu a da opstali na tržištu ?Koliko je sadašnja situacija (bez otkupa hrvatskog mlijeka) bila predvidiva ili čak očekivana..teško je reči.No,mega svjetski industrijalac mlijeka..može puno dulje bez hrvatskog mlijeka od pet dana !Nije se dobro pisalo hrvatskim stoćarima a od sad još manje!

VL
BE
beclin
09:22 22.02.2013.

Samo napomena ti mikrofiksaori koštaju 1600 kuna za pakovanje od 25 kilograma i plaćaju ga koperanti

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
09:30 22.02.2013.

hahahahaha Ma od koga ovi više prave budale?!! Zar HRVATSKI farmeri prodaju svoje mlijeko i mađarima, nijemcima, austrijancima, slovencima....u svim tim zemljama je nađen sporni sastojak, zar je sve iz Hrvatske??? Osobno NIKADA VIŠE neću kupiti niti jedan jedini dukatovtov proizvod, nikada više!! Zbog problema koje su izazvali ulaskom u Hrvatsku, zbog uvoza viškova francuskog mlijeka u prahu koje su nam prodavali pod "mlijeko" iako se radi o mješavini vode, mlijeka, mlijeka u prahu, aditiva, konzervansa, emulgatora, poboljšivača okusa, to sve smiješaju u bazenu, pakiraju i prodaju nam pod "mlijeko" I NE SAMO ONI da ne bude zabune, gotovo svi to rade....BITAN JE PROFIT, zdravlje nije...čak što više u današnjem bolesnom svijetu profita, bitno je i da se razbolimo, jer tada će i farmaceuti ostvarivati enorman profit...truju nas da bi nas liječili.

VL
Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:45 22.02.2013.

a što sad kažu oni pametnjakovići od mljekara koji su tvrdili da imamo najbolje mlijeko na svijetu???

VL
V2
v200
09:56 22.02.2013.

Nije mi tu nešto jasno bilo je rečeno da trajno mlijeko sadrži alfatoksin i to određene šarže.Koliko sam ja upućen trajno mlijeko se radi iz praha.Tko zna gdje su jeftino kupili taj prah.Ja vjerujem da je hrvatsko mlijko kvalitetno alii ga se hoće uništiti.

VL
YU
yututu
10:24 22.02.2013.

Ispituje li itko radioaktivnost mlijeka ?

VL
CK
cuger koji sjedi
10:36 22.02.2013.

22.02.2013. u 09:17h inter je napisao/la: Sada ćemo uvoziti "zdravo" mlijeko iz EU i Amerike koje dođe i prahu a ovdje ga prodaju kao svježe mlijeko. ----- bolje i u prahu neo ovo vaše da se trujem s aflatoksinima. inačeče tim seljacima ne vjerujem ništa, kao što je neko rekao, kad je smanjena otkupna cijen tj nije po njihovoj volji, oni će ostati u biznisu ali kako su povareni će nam za tu cijenu dati smeće, tj. štediti na krmivu, pa će hraniti krave sa smećem. Hrvatski seljak zna svoju računicu i zato neka propadne što se mene tiče. Ja mlijeko više ne kupujem. A i osjećam se bolje od kad ne konzumiram laktozu.

VL
CK
cuger koji sjedi
10:40 22.02.2013.

ako nije to u siru, jogurtu, vrhnju, maslacu, ostalom mesu.. u biti razmišljam da prestanem jesti meso i mliječne prerađevine. probat ću samo ribu.

VL
NO
northbound
10:43 22.02.2013.

Bojim se da je ovo namještaljka da bi Lactalisovi viškovi sirovog mlijeka ušli u HR. Prosurfajte malo vlasničku strukturu, francuske viškove, ima toga. Koma.

VL
CA
cavecanem
11:05 22.02.2013.

ovo nije ništa drugo već završni udarac hrvatskim mljekarima, izmislili su im afilatoksin i tko će sada od tih mljekara proizvođača ikada više postaviti pitanje otkupne cijene ili uvoza smeća jer kada se drznu pitati zašto je niska otkupna cijena evo afilatoksina u mlijeku

VL
CK
cuger koji sjedi
11:18 22.02.2013.

jasno je seljaci su štedeći na hrani da bi i dalje ostali u biznisu i vozali svoje mečke i bmw-e i john deereove do birtije, kupjući kukuruz iz srbije koji je zbog suše bio zagađen aflatoksinima davali su kravama taj kukuruz. Jadne kravice ne znajući št aće one nego jesti i eto sad rezultata. Da nije Bosanaca mi bi se i dalje trovali po našim domoljubima. Pa seljaci ne razmišljaju o našem zdravlju nego ako se njemu smanji cijena koju si je on zamislio onda nastoji prevariti. Eto meni je podvalio seljak krumpir, budući da sam cjenkanjem spustio cijenu za pola kune, on je već imao spremnu vreću krumpira za smeće i dvije vreće relativno dobrog krumpira. To je njihov sklop razmišljanja zato neka propadnu.

VL
XP
xPhoto
11:34 22.02.2013.

northbound je napisao/la: Bojim se da je ovo namještaljka da bi Lactalisovi viškovi sirovog mlijeka ušli u HR. Prosurfajte malo vlasničku strukturu, francuske viškove, ima toga. Koma. _______________ Ja se bojim da su naši mljekari i gomile udruga i stožeraa samo velika blebetala, i nevidim zašto nekog čudi da hrana proizvedena u HR je neispravna. Pa u ovoj državi je skoro sve neispravno, pa zašto bi hrana bila drugačija.

VL
Avatar aaaasdefrr
aaaasdefrr
11:58 22.02.2013.

U svježem mlijeku,siru i jogurtu nema aflatoksina,u dugotrajnom ima.Dugotrajno mlijeko se radi od mlijeka u prahu(koje se uvozi tkozna odkud) pomiješano sa vodom .Pametnom dosta te je vrlo lako zaključiti što je na stvari.

VL
PR
propalismoFranjoskroz
12:04 22.02.2013.

tko bi rekao da splet okolnosti može dovesti do ovakvog raspleta.Sad zamislite samo da je jedan pošteni vozač bio zadužen da odveze one kamione jugo dinara u Bosnu,koliko bih stvari bilo drugačije.Da će zbog toga sad biti uništavani i mljekari ne bi povezali ni u meksičkim sapunicama

VL
BZ
Branko Zajec
12:29 22.02.2013.

Koliko vidim,utihnuli su rabijatni seljaci i onaj nadobudni seljak, predsjednik HSS-a. Tražili su konkretne proizvođače mlijeka, koji proizvode zaraženo mlijeko. Sada su dobili spisak, pa su zatvorili svoja usta. Dokaz, da danas pijemo smeće i iz njihove proizvodnje. Nema više onih koji su bez grijeha. Varaju i kradu svi od reda.

VL
HU
husli
12:30 22.02.2013.

Iz svega što se može pročitati u glasilima ,vrlo lagano se može protumačiti ,da naši mljekari hrane svoje krave sa pljesnivom hranom i zbog toga i u našem mlijeku ima navedenog otrova. Kako su skočili na zadnje noge i branilii domaće mlijeko kada su došli prvi nalazi od bosanske inspekcije i kada su vikali da je to mlijeko iz uvoza a ne domaće... Sada kada su došli nalazi od nezavisnih inspekcija i od naših inspekcija i to sa domaćih farmi u RH sada šute i nemože im se glasa čuti... Sramota i bolje da se više ne javljaju... Gdje je ona uzrečica, "domaće je domaće"

VL
MA
malitisak
12:31 22.02.2013.

Uz zabrane ulaganja u hrvatsku, osiromašenja pa nagovaranja ljudi da se isele još i drugi udar na mljekare smišljeno i profesionalno ... dečki nadjte se napravite sami mini mljekaru....i sam sam proizvođać jaja i znam kaj nam rade.... imam otvoreni uzgoj kokosi koje su na pašnjacima i nas budu dokačili..... samo hrabro i čvrsto .....

VL
DR
drile
13:00 22.02.2013.

cijela je država bila složna u osuđivanju proizvođača mlijeka kad su bili u štrajku zbog smanjivanja otkupne cijene mlijeka i kad su govorili da će se posljedice suše i smanjivanja cijene osjetit tek u 2013. god. poljoprivrednici imaju valjda najgoreg ministra. to je kao da ministar zdravstva kaže: zdravstveni sustav nam je u banani pa tko je bolestan nek crkne! katastrofa!

VL
LY
Lythrum
13:38 22.02.2013.

cilj je jasan...ušutkati seljaka i uništiti hrvatsko selo...a lactalisu to ide na ruku, sad će uvest što više jeftinijeg sranja i zaradit na tome...nemojmo biti naivni, jer hrvatsko mlijeko je vrhunske kvalitete, a gdje ono završava to je druga priča... a ovi koji misle da piju smeće iz domaće proizvodnje gadno se varaju, jer naše mlijeko nije sumnjive kvalitete za razliku od uvoznog...e moj narode, pljujemo sami po sebi...a svi jedemo tko zna kakva čuda iz trgovačkih centara...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.