Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radovi će se izvoditi sve dane u tjednu

Od ranog jutra na A3 kilometarske kolone: Očekuju se gužve i zastoji

Zagreb: Gužve na obilaznici zbog početka radova
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
12.04.2023.
u 07:52

Poštovani čitatelji, u slučaju da se nalazite u gužvama, svoje iskustvo i fotografije možete podijeliti s nama na e-mail dojavi@vecernji.net

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi moguće su gužve i zastoji. Vozačima se savjetuje o da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javlja HAK. Zbog vjetra: na Jadranskoj magistrali (DC8) između čvorova Novi Vinodolski i Senj zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: između čvorova Kosnica i Otok Svibovski u smjeru Bregane vozi se jednim trakom u koloni od oko 3 km; zbog pripremne faze radova i postavljanja privremene regulacije na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica te na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ, vozi se usporeno. Nakon postavljanja privremene regulacije, vozit će se jednom stranom kolnika s po dva sužena prometna traka u oba smjera između čvorova Jakuševec i Kosnica te jednom stranom kolnika s po jednim prometnim trakom u oba smjera između naplate Zagreb istok i čvora Križ. U oba smjera mogući su zastoji, osobito u vrijeme velike gustoće prometa.

Preporuča se korištenje obilaznih pravaca, a prolazak izvanrednim prijevozima bit će ograničen; bit će zatvoren čvor Ivanić Grad iz smjera Zagreba u smjeru Ivanić Grada (obilazak je preko čvora Rugvica) te iz smjera Ivanić Grada u smjeru Lipovca (obilazak je preko čvora Križ); bit će zatvoren dio čvora Jakuševec (ulazni krak čvora Jakuševec na autocestu A3 u smjeru Lipovca). Obilazak smjer Lipovac (A3), GP Goričan (A4): čvor Velika Gorica-jug (A11)-DC31-DC30-čvor Kosnica (A3).

Na obje dionice bit će obnovljen kolnik i zamijenjena odbojna ograda, na dionici čvor Jakuševec – čvor Kosnica radovi će se izvoditi u duljini od šest kilometara, a na dionici naplatna postaja Zagreb istok – čvor Križ u duljini od 19,5 kilometara, priopćile su u ponedjeljak Hrvatske autoceste (HAC). Radovi će se izvoditi sve dane u tjednu, uključujući i blagdane i praznike, za vrijeme dnevne vidljivosti te uz povoljne vremenske uvjete, a trebali bi biti završeni u roku 50 odnosno 90 dana, navodi HAC. Zbog kompleksnosti radova i gustoće prometa promet će na na tom dijelu autoceste A3 za vrijeme trajanja radova biti otežan, očekuju se kolone i zastoji pa HAC preporučuje vozačima da se koriste alternativnim putovima.

Poštovani čitatelji, u slučaju da se nalazite u gužvama, svoje iskustvo i fotografije možete podijeliti s nama na e-mail dojavi@vecernji.net.

 

 

Komentara 1

BL
Blomberg
20:37 15.04.2023.

"Bravo " Hrvatske cesta pa cemu sad zapocinjati te radove bolje bi bilo u 6. mj. kad turist dolaze sa svih strana, ha,ah. Zar se ti radovi nisu mogli zapoceti negdje 1. 3. pa bi se u velikom izbjegle guzveuzve koje su vec sada polako pocele. Jad i bjeda tko nam sve to vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije