Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo na pagu

I britanski policajci dolaze u Hrvatsku?

Douglas Cane
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
30.06.2018.
u 11:26

Neslužbeno doznajemo da će se zbog navoda o ratu britanskih dilerskih bandi na Zrću provesti uskoro nadzor i u Tisnom na Murteru

Zadarski Županijski sud odredio je u petak istražni zatvor 25-godišnjem Britancu Douglasu Caneu, osumnjičenom za ubojstvo i pokušaj ubojstva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću. Jednomjesečni istražni zatvor određen je zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke i dokaze. S prijetećim ledenim pogledom usmjerenim prema novinarima jučer je nešto prije 11 sati priveden sucu istrage. O koliko opasnom ubojici je riječ posvjedočio nam je i jedan od vodećih hrvatskih policajaca nakon gledanja snimke s videonadzora na Zrću.

– On je takvom brzinom zadavao udarce nožem da je to šokantno. Ja takvu brutalnost i hladnokrvnost još nikad nisam vidio i siguran sam da je u baratanju nožem imao iskustva – rekao je ovaj policajac. Drugi policijski izvor rekao nam je da bi zbog navoda o ratu britanskih dilerskih bandi na Zrću uskoro u Hrvatsku mogli doputovati i britanski policajci te da bi, osim na Zrću, mogli provesti nadzor i u Tisnom na Murteru. Količine droge koje se svake godine konzumiraju tijekom festivala elektroničke glazbe, kao što je to bilo i ove godine na Hideoutu koji je posjetilo više od 15.000 partijanera, goleme su pa se uskoro očekuje i nova akcija hrvatske policije. Iz pravosudnih krugova doznajemo da se može očekivati i britanski zahtjev za izručenje ubojice.

Douglas Cane
1/8

Ubojstvo jednog i pokušaji ubojstava još dvojice britanskih državljana na Zrću odjeknuli su i u Engleskoj, i to ponajviše zbog nagađanja da su britanske narkobande sukob oko terena za dilanje ljeti prebacili iz Londona na Zrće. Ubijeni Ugo Williams i sam je poznat po kriminalnim djelima i prije nekoliko godina bio je osuđen za pljačke u Londonu. Douglas je čak pet puta nožem ubo u grudi i trbuh Milesa Lawrencea iz Londona, no njega su u posljednji trenutak spasili liječnici zadarske bolnice. Ozlijeđen je bio i Daniel P. H., 21-godišnji Britanac, no nasreću lakše. Na obavijesne razgovore privedeno je desetak ljudi, a jedan je Britanac bio ispočetka osumnjičen da je motociklom pomogao ubojici u bijegu.

No poslije je utvrđeno da su on i ubojica poznanici i da ga je ovaj povezao ne znajući za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva.

Ključne riječi

Komentara 5

TR
trabant7
14:56 30.06.2018.

Transferirat u GB pa neka stoka preživa ne račun britanskih poreznika.

DA
Dalmatinka1
02:48 01.07.2018.

To sve treba dobro isprepucat i vratit nazad Englezima.

DH
dalibor.hren
18:22 30.06.2018.

Sami dovlačimo ološ u Hrvatsku! Zrće, Ultra na Poljudu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije