Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 punktova na cestama

HZZO osigurao dodatne timove hitne pomoći: Povećat će sigurnost u prometu tijekom turističke sezone

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
23.05.2023.
u 17:04

Ovom odlukom osigurava se veća dostupnost zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone u 2023. godini, kako osiguranim osobama HZZO-a tako i svim domaćim i stranim turistima koji se tijekom turističke sezone zateknu u Republici Hrvatskoj

Temeljem Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama, kojom se povećavaju koeficijenti složenosti poslova djelatnika u javnim službama, od mjeseca lipnja 2023. godine povećat će se maksimalni iznosi sredstva za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja za 7%, utvrđeno je na današnjoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a.

U razdoblju od 1. lipnja do 31. kolovoza 2023. godine bolničkim zdravstvenim ustanovama povećan je maksimalni mjesečni iznos novčanih sredstva u iznosu do 2% aktualnog maksimalnog mjesečnog iznosa sredstava s ciljem poboljšanja njihovih uvjeta poslovanja, priopćili su iz HZZO-a.

Temeljem korekcije sredstva, Ugovorni partneri će nakon donošenja Odluke Upravnog vijeća i dobivene Suglasnosti Ministarstva zdravstva dobiti pripadajući Dodatak Ugovora o provođenju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite i bolničke zdravstvene zaštite za 2023. godinu. Sredstva se osiguravaju s pozicije Financijskog plana HZZO-a za 2023. i projekcije plana za 2024. i 2025. godinu.

VEZANI ČLANCI:

Iz HZZO-a napominju da je Osnovom povećanja osnovice za obračun plaće od 1. travnja 2023. godine za 2%, cijene zdravstvene zaštite povećale su se za 2%.  

Za vrijeme turističke sezone 2023. na cestama dodatni timovi hitne medicinske službe

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu tijekom turističke sezone 2023. godine, HZZO je i ove godine osigurao financijska sredstva za provođenje hitne medicinske pomoći na autocestama i državnim cestama. Osigurana su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 1.451.263 eura.

Dodatno dežurstvo provodit će se na 20 punktova na cestama za ukupno 94 dana, za razdoblje od 16. lipnja do 17. rujna 2023. godine od 0 do 24 sata.  

VEZANI ČLANCI:

Ovom odlukom osigurava se veća dostupnost zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone u 2023. godini, kako osiguranim osobama HZZO-a tako i svim domaćim i stranim turistima koji se tijekom turističke sezone zateknu u Republici Hrvatskoj.

HZZO je povećao iznos sredstva za provođenje preventivnih programa

HZZO je osigurao sredstva za provođenje posebnog programa „Preventivnih zdravstvenih pregleda” do maksimalno 60.000 eura za razdoblje od 1. svibnja do 31. listopada 2023. godine, zbog povećanih troškova Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje provodi program. Cijena će biti između 50 i 60 eura po osiguranoj osobi u ovisnosti o opsegu medicinsko-biokemijskih postupaka za određenu kategoriju osigurane osobe. Raspodjela tih sredstava nije u nadležnosti HZZO-a.

VIDEO Milanović iskreno: Na poduzetnike sam gledao kao na polubogove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije