Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasipanje novca

Varga radne stolove u HZZO-u naručio iz Danske za 89.810 kuna

HZZO-ova soba za satsanke
Foto: PIXSELL
1/3
13.01.2015.
u 16:11

HZZO je obnovu dvorane za sastanke platio 1,2 milijuna kuna

Ulaganju 1,2 milijuna kuna u preuređenje dvorane za sastanke Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u središtu Zagreba prethodilo je pet javnih natječaja na koje je, kako su rekli iz Zavoda, pristiglo tri do pet ponuda i prihvaćene su one najpovoljnije. No u slučaju namještaja, kako tvrde u HZZO-u, nije odabrana najpovoljnija ponuda jer ostale nisu odgovarale uvjetima. Tako šefovi HZZO-a sjede na stolcu vrijednom 1270 kuna i za stolom (sastoji se od 14 komada) vrijednim 89.810 kuna. Taj je namještaj naručen iz Danske i nije bio najpovoljnija ponuda. Ovo preuređenje najviše je u konačnici stajalo ministra Sinišu Vargu jer je obavljeno za njegova mandata na čelu HZZO-a te je više puta javno prozivan zbog tog ulaganja. Najavio je kontrolu, a na upit o njezinim rezultatima, stigao je odgovor da je utvrđeno kako je posao odrađen u skladu sa zakonom.

Rad arhitektice Vragović

Zatražili smo troškovnik radova u koji nam je omogućen uvid u prostorijama u Margaretskoj, a stavke nam je objasnila Wilhelmina Vragović, arhitektica HZZO-a koja je vodila ovaj posao.

– Godinama postoje zahtjevi da se nešto napravi s dvoranom u koju nije investirano 20 godina. Dvorana ima 69,60 četvornih metara, no zona obuhvata radova iznosila je 104 četvorna metra – objasnila je arhitektica Vragović koja nas je “vodila” kroz troškovnik preuređenja dvorane za sastanke čija je cijena više puta javno osporavana te se ugrubo navodilo da je riječ o više od 20 tisuća kuna po četvornom metru obnove.

Spomenik kulture

Pokazane su nam činjenice, odnosno stvarna veličina te prostorije (69,60, a ne kako se dosad navodilo 50 četvornih metara) te da se tijekom radova zahvat odnosio i na okolne prostorije poput hodnika. No, i u tom slučaju kvadrat ove obnove stajao je oko 12.000 kuna. Arhitektica ističe da se ovo preuređenje ne može tako računati, odnosno ukupan iznos dijeliti na kvadrate jer je riječ o zgradi koja je zaštićeni spomenik kulture, a izvođače su dočekali i nepredviđeni zahvati. Objasnila je i da ugrađen klimatizacijski i ventilacijski sustav, zamijenjena je rasvjeta, a 76.250 kuna plaćena je sofisticirana pregradna stijena.

>> Varga plaća studij 30.000 kuna godišnje, a ne želi u diplomaciju

>> Ministar Varga službenim autom otišao na skijanje

Komentara 167

PA
pacijent
16:19 13.01.2015.

hrvatska industrija nezna praviti stolove stolice koja je ovo politika sdp-stranka drzavne propasti

Avatar abakus
abakus
16:24 13.01.2015.

Bitno da od 1.1.2015. ortopedski ulošci više ne idu preko HZZO-a, pa ni za djecu... Sramota.

RI
rikolica
16:19 13.01.2015.

Stvarno je zanimljivo kako vlada radi sve po zakonu bahato i rastrošno.Sramota ,i još nam premijer dijeli bukvice skupa sa antunovičkom i pusičkom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije