Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 15.223 osoba

HZMO: Od sutra kreće isplata novčane pomoći za umirovljenike

Umirovljenici mogu očekivati povećanje mirovina za kolovoz od nešto iznad 6 posto
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
20.03.2023.
u 15:47

Za isplatu jednokratne novčane pomoći u ožujku izdvojeno je 1.447.729 eura iz državnog proračuna

Jednokratnu novčanu pomoć radi ublažavanja posljedica rasta troškova života od sutra će dobiti 15.223 umirovljenika, uključujući one kojima su uz hrvatsku mirovinu isplaćuje i mirovina iz inozemstva, priopćio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO). Jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena korisnicima koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i onima koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine, iako imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu.

Za isplatu jednokratne novčane pomoći u ožujku izdvojeno je 1.447.729 eura iz državnog proračuna. Osim njih, pomoć radi ublažavanja posljedica inflacije dobit će umirovljenici koji su do kraja prošle godine ostvarili pravo na hrvatsku mirovinu.

Navedeni korisnici bili su obvezni do 28. veljače HZMO-u dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu (u slučaju korisnika koji su u prethodnoj godini ostvarili hrvatsku mirovinu).

VIDEO Objavili da je Hrvatska 5. najbolja zemlja za umirovljene u EU, Hrvati u komentarima nisu se složili

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije