Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAVLJENI U KARANTENU

HZJZ: Potvrđen treći slučaj omikrona u Hrvatskoj

Igor Kralj/PIXSELL
06.12.2021.
u 21:15

Iz HZJZ-a dodaju kako je uzeto ukupno 16 uzoraka od kojih je 14 bilo negativno, jedan je u radu, a jedan je pozitivan na novu varijnatu Omikron

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) potvrdio je u ponedjeljak i treći slučaj omikron varijante koronavirusa u Hrvatskoj.

"Provjerom dva pristigla uzorka u službenom laboratoriju HZJZ-a, koja je završila danas u prijepodnevnim satima, utvrđeno je da se radi o Omikron varijanti. Usporedno s laboratorijskom analizom obavljeno je i epidemiološko istraživanje i svi kontakti oboljelih koji su u Hrvatskoj pozvani su obaviti PCR test", priopćeno je večeras iz HZJZ-a.

Dodaju kako je uzeto ukupno 16 uzoraka od kojih je 14 bilo negativno, jedan je u radu, a jedan je pozitivan na novu varijnatu Omikron, što čini ukupno tri slučajeva zaraze s ovom varijantom koronavirusa u Hrvatskoj.

HZJZ ističe da su nad svim kontaktima obavili epidemiološku obradu te su stavljeni u karantenu.

 

>> Pogledajte i ovaj video: U KB Dubrava zbog Covida preminuo 22-godišnjak

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Zavratnica
Zavratnica
22:08 06.12.2021.

Hoće li za svaki novi slučaj izlaziti novi članak? Mogli bi se potruditi, dati malo špageti western detalja, navesti kako je zaraženi dobio omikron, kako se osjećao u tom trenutku i što njegova strina kaže na susret zaraženog s virusom. Ako bude čitano, vjerujem da bi i detaljni opisi slučajeva teških diareja privukli određeni broj klikova.

AA
Aartur
23:54 06.12.2021.

Nema veze. Obavezno testiranje (koje ne otkriva Omikron varijantu) ide dalje. Profit od 1000% ne ispušta se tek tako iz ruku.

DU
Deleted user
21:55 06.12.2021.

Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije