Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SOJ KORONE

Kaić slikovito opisao simptome dvojice Hrvata zaraženih omikronom

Zagreb: Potvrđen omikorn kod dva pacijenta u Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
06.12.2021.
u 12:58

"Bolest slična gripi, povišena temperatura i kao da ih je vlak zgazio. Ili autobus", opisao je simptome omikrona Bernard Kaić

U Hrvatskoj su potvrđena dva slučaja novog soja koronavirusa omikrona, a epidemiolog Bernard Kaić na slikovit je način objasnio koje su simptome imali zaraženi Hrvati. 

– Bolest slična gripi, povišena temperatura i kao da ih je vlak zgazio. Ili autobus. Trajali su nekoliko dana – kazao je na konferenciji za medije u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Bernard Kaić. 

 

Objasnio je kako su se zaraženima simptomi pojavili nakon poslovnog skupa na kojem su bili. 

– Sudionici tog poslovnog skupa moraju u karantenu, a postoji mogućnost da je netko od njih bio i izvor. Svi ti kontakti pozvani su na testiranje, danas ih je bilo već 13. Još tražimo izvor. Bilo je i stranaca, pa je moguće da je netko od njih. Njihove države obaviještene su o njihovoj izloženosti i bit će testirani. Oni koji su u Hrvatskoj i obiteljski kontakti pod zdravstvenim su nadzorom – kazao je Kaić.  

Rekao je da je neminovno da novi soj uđe u Hrvatsku te da će sigurno biti i novih slučajeva.  

– Bit će novih slučajeva sigurno – kazao je. 

VIDEO Novi soj nazvali omikron: 'Ova varijanta ima velik broj mutacija, od kojih su neke zabrinjavajuće'

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
13:21 06.12.2021.

Dakle simptomi kao kod najobičnije gripe...

GO
Golibos
13:15 06.12.2021.

Kako ste došli do slike dr. Kaića bez maske?

ST
sttipe
13:23 06.12.2021.

Mi nećemo umrit od korone, nego od gladi, jer će naši novci otić na neko novo, neučinkovito cjepivo.. I za to nitko neće odgovarati, nego će nam još uvest podjele da se glođemo međusobno!! To je jedini smisao kovid potvrda! Dok se mi glođemo s p.pagajima bez m.zga, šarada ide dalje... I novci. Kasnije će nas samo pokupit nakon bankrota!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije