Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOLIKO PRESJEDANJA

HŽ-u od Zagreba do Pule trebaju čak 22 sata i 43 minute

Zagreb: Radni dan na Glavnom kolodvoru
Foto: Sanjin Strukic
23.05.2022.
u 12:33

Vožnju za jednog putnika u jednom smjeru platit ćete 73,10 kuna

Rijetko tko će predložiti vožnju vlakom kao najbrži način da se dođe od točke A do točke B u Hrvatskoj. Screenshot sa službenih stranica Hrvatskih željeznica (HŽ) koji se nedavno proširio društvenim mrežama pokazao je koliko je potrebno da putnik od Glavnog kolodvora u Zagrebu dođe do Pule.

Udaljenost između Zagreba i Pule je 268,61 km, a Google maps navodi da je potrebno nešto više od tri sata ako se ide osobnim vozilom ili četiri sata vožnje busom. Kako HŽ nema izravnih vlakova na relaciji Zagreb – Pula, nude se više opcije putovanja uz tri te jedna opcija uz dva presjedanja.

Najkraća vožnja HŽ-om od Zagreba do Pule traje nešto manje od 9 sati, odnosno osam sati i 48 minuta pod uvjetom da nema kašnjenja. Prema rasporedu, taj vlak kreće u 13:12 te nakon dva predsjedanja stiže u Pulu u 22 sata. Koliko dugo to traje, pokazuje i činjenica da ste u tom vremenu mogli izravnim letom doći i do Dubaija.

Foto: Screenshot HŽ

Vožnju za jednog putnika u jednom smjeru platit ćete 73, 10 kuna. Isto košta i najduža vožnja od Zagreba do Pule, a koja traje 22 sata i 43 minute. Taj vlak kreće u 14:22, a nakon tri predsjedanja stići ćete u Pulu sljedećeg dana u 13:05, pod uvjetom da nema kašnjenja.

Stotine torcidaša na autocesti napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem: Dvije osobe ranjene

 

Komentara 9

DU
Deleted user
12:54 23.05.2022.

Udaljenost od ZG do Pule je 267 km. Podjelimo li 267km a 22 sata rezultat će biti oko 12km/h ili prosječna brzina bicikliste.

ZA
zarko815
16:12 23.05.2022.

HŽ je najveći parazit, vreća bez dna. sve nerentabilne pruge na kojima se prevoze prazni vagoni treba ukinuti ili privatizirati jer je jeftinije prevoziti svakog putnika pojedinačno taxijem nego vlakovima HŽ-a

KA
kažemja
19:39 23.05.2022.

Za vrijeme one mračne države Jugoslavije Arena expressu od Zagreba do Pule je trebalo 4 sata .Ah ,taj mrak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije