Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Hvala Gotovini za Oluju, bez nje ne bismo uspjeli osloboditi Bihać'

Dudaković je naglasio da srbijanska strana želi relativizirati krivnju za rat
22. studenoga 2012. u 09:00 62 komentara 365 prikaza
Dudaković
Foto: VL FOTO

– Mislim da do slučaja Gotovina – Markač nije ni trebalo doći, ali kada je već došlo, na koncu se ipak dogodio pozitivan ishod. Osobno mi je jako drago što su oslobođeni i naši osloboditelji. Naime, bez operacije Oluja Bihać se ne bi mogao osloboditi iznutra. Osim toga, podsjetio bih na činjenicu da je dvadeset dana prije Oluje na Bihać krenula gotovo sva armada srpske vojske u operaciji Mač s ciljem zauzimanja Bihaća. Zato bih želio zahvaliti ne samo oslobođenim generalima nego i svim braniteljima koji su omogućili da mi ostanemo na svojim ognjištima – kazao je za Slobodnu Dalmaciju ratni zapovjednik Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković.

Istaknuo je da su tijekom višegodišnje opsade Bihaća imali stalnu pomoć hrvatskih generala.

– General Imra Agotić imao je mnogo sluha za problem Bihaća. Preminuo je a da mu nismo mogli javno zahvaliti. Pomagali su nam i generali Martin Špegelj i Petar Stipetić – kaže Dudaković.

Najavio je i da će sa suborcima uskoro u Zagreb kako bi s generalom Gotovinom proslavili haašku presudu.

Dudaković je naglasio da srbijanska strana želi relativizirati krivnju za rat.  

– Gledam izjave u kojima se govori da nema pomirenja dok se ne imenuje krivac za stradanje naroda. A to sam čuo iz usta ljudi koji su bili na ratištima i u Hrvatskoj i u BiH, ali ne u paradi, nego su podržavali i činili zla –  zaključuje ratni zapovjednik Armije BiH.

>>Gotovina: Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Majstor Balkana
  Majstor Balkana:

  Bilo bi lijepo da ima više takvih generala, ljudina i gospodina kao Ante Gotovina.

 • HrvatSlavonac:

  Ma lako je sad komentirat Gotovinu i davat mu podrsku. Di si bio ( a ne samo on) vec di ste bili zadnji 10 god.

 • erik:

  Dudaković je u pravu osim vjerojatnog lapsusa o oslobođenju Bihaća. Ipak je to bila deblokada, ali bi Bihać vjerojatno pao da nije bilo Oluje, jer pomoći ne bi dobio niotkuda, a Galbraith bi se pravio lud. O pokušaju Srbije za ... prikaži još! relativizaciju krivice za rat vidi jučerašnju emisiju na RTS-u u kojoj je upravo to izrekao i potvrdio Savo Štrbac.