Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hus:

HUS: Neka nezaposleni ekonomisti i pravnici budu stečajni upravitelji

ozren matijašević,portal
Duško Jaramaz/PIXSELL
05.03.2013.
u 10:29

Praksa provođenja stečajnih postupaka po ocjenama mnogih već duže vremena ne donosi kvalitetne rezultate, poručuju iz HUS-a

Hrvatska udruga sindikata danas je Vladi i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava poslala otvoreno pismo u kojem predlaže pokretanje programa sufinanciranja osposobljavanja nezaposlenih ekonomista i pravnika za obavljanje poslova stečajnih upravitelja.

"Praksa provođenja stečajnih postupaka po ocjenama mnogih već duže vremena ne donosi kvalitetne rezultate. Svjedočimo pojavi da pojedinci s liste stečajnih upravitelja bivaju angažirani unatoč postojanju krajnje diskreditirajućih činjenica postojanja optužnica protiv tih osoba zbog kriminalnih radnji počinjenih u obavljanju službene dužnosti. Ujedno, prosjek starosti osoba s liste stečajnih upravitelja sve je viši, a poslovi se zbog gospodarske krize i novih propisa (Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi) umnažaju", navodi se u pismu koje potpisuje predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Iz HUS-a također izražavaju nadu da će uskoro biti usvojen i Zakon o stečaju fizičkih osoba koje, kako se navodi u pismu, trpe nepovoljnije uvjete u borbi s insolventnosti u odnosu na pravne osobe. Prema nekim procjenama za provedbu takvog zakona biti će potrebno osposobiti više stotina stečajnih upravitelja, dodaje se.

>> Stečajni upravitelji: Ide na bolje! Sindikalci: To je samo prividno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije