Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Humanitarni gastro show i bogat zabavni program za sve generacije

Foto: Nenad Milić
1/8
PR
Autor
PR članak
22.12.2017.
u 12:24

Prvi baranjski Advent pod pokroviteljstvom Večernjeg lista podržala je i Hrvatska lutrija, a glavni partneri gastro programa su Belje, Ledo, Jamnica, Konzum i Zvijezda.

Vrhunac atraktivnog "Adventa u Baranji" dogodit će se 23. prosinca u Belom Manastiru s mnoštvom različitih zbivanja.

Prvi baranjski Advent pod pokroviteljstvom Večernjeg lista podržala je i Hrvatska lutrija, a glavni partneri gastro programa su Belje, Ledo, Jamnica, Konzum i Zvijezda. Etnološki centar Baranjske baštine od 12 do 14 sati ugostit će "Kulinarski obračun točno u podne". Ovaj veliki gastro show osim natjecateljske, u sebi nosi i humanitarnu stranu. Ekipa chefova iz Udruge „Majstor Kuhar“, na čelu s Brankom Ognjenovićem, pripremat će sarmu i ukrstiti kuhače s ekipom renomiranih kuhara iz baranjskih restorana koji će kuhati fiš paprikaš, te s ekipom mladih gastro nada iz Druge srednje škole Beli Manastir koja će pripremati gibanicu i fritule. Sarma i fiš paprikaš dijelit će se uz dobrotvorne priloge, a prikupljena sredstva donirat će se Udruzi „Prijatelji svetog Martina“. Na kraju humanitarne akcije, besplatno će se podijeliti tradicionalna gibanica i fritule koje će ukrasiti djeca na kreativnoj kulinarskoj radionici. Od 14 do 15 sati u amfiteatru Etnološkog centra najmlađima će pjevati popularni Ivan Zak koji će u 21 sat održati veliki večernji koncert na Trgu slobode.

Bogata blagdanska događanja odvijaju se i na glavnom gradskom trgu gdje je u tijeku Božićni sajam koji traje do Badnjaka kada će se u nebo pustiti 500 lanterni s dobrim željama. Uz više od 40 štandova lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, božićnog asortimana i rukotvorina, Hrvatska lutrija je na svom štandu pripremila razna iznenađenja za posjetitelje, a poseban ugođaj stvorit će romantične vožnje kočijama koje će omogućiti Konjogojska udruga Baranja.

Uz sam rub božićnog sajma posjetitelji mogu uživati u velikom klizalištu koje će na trgu biti smješteno do 7. siječnja i raditi svaki dan od 10 do 22 sata. Termini klizanja dostupni su na: www.tzbaranje.hr, a klizači i posjetitelji moći će se okrijepiti u restoranu u grijanom šatoru gdje će u ponudi biti raznovrsni dnevni meniji i bogata ponuda toplih napitaka.

Želite prijaviti greške?