Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI DOGAĐAJ

Super Bowl za Lavu: Druženje i kviz za djevojčicu oboljelu od spinalne mišićne atrofije

Zaprešić: Lava Petrušić ima spinalnu mišićnu atrofiju i nema pravo na lijek Zolgensma
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
09.02.2023.
u 13:47

Humanitarni događaj održat će se u nedjelju 12. veljače, a cilj mu je pomoći skupiti 2,4 milijuna eura koji su potrebni obitelji Lave Petrušić kako bi djevojčica mogla otputovati u SAD i primiti potrebnu terapiju

Klub igrača američkog nogometa Patriots poziva zainteresirane na humanitarni događaj "Super bowl za Lavu by Zagreb Patriots“ koji će se održati u nedjelju,12. veljače 2023. godine s početkom u 21 sat u Johannu Francku na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu. Uz 'iće i piće', navode iz Kluba, bit će organizirano druženje s bivšim i sadašnjim članovima Patriotsa, te pub kviz s temom američkog nogometa uz bogati fond nagrada. Medijima će se obratiti Zagreb Patriotsi kao Organizator, te roditelji Lave Petrušić.

S početkom malo iza ponoći, moći će se pratiti live prijenos NFL finala američkog nogometa: LVII. Super Bowl-a. Half time show (točka za vrijeme poluvremena) SB-a je jedan od najpraćenijih prijenosa uživo na svijetu koji je prošle godine brojao otprilike 103.4 milijuna gledatelja, što je porast od otprilike 18 posto u odnosu na 2021.

Naime, kako pišu u nastavku teksta, Lava Petrušić dijete je jednog od bivših suigrača Patriotsa. Djevojčica je oboljela od spinalne mišićne atrofije za čije liječenje se prikupljaju potrebna sredstva. Radi se o najskupljem lijeku na svijetu, koji Lavi Republika Hrvatska ne odobrava na korištenje. 

Humanitarna akcija "Za ratnicu Lavu – za Lavin prvi korak" pokrenuta je kako bi se obitelji Petrušić osigurao novac za nabavu Zolgensme te putovanje u Los Angeles, gdje bi se malenoj lijek dozirao. Pritom im je vrijeme neprijatelj, kažu, jer lijek mogu primiti djeca do 13,5 kilograma, Lava sada ima 12, a termin za doziranje je 29. svibnja. Svi koji žele mogu pomoći uplatom na račun u Raiffeisen banci, na ime Lava Petrušić, IBAN HR5024840083120778121, a u opis plaćanja upisati "za ratnicu Lavu". 

Foto: Screenshot/Marko Mihaljević

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije