Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opaka bolest

Hugo Chávez odlučio – naslijedit će ga bivši vozač autobusa

'(FILE) Picture taken on May 2, 2012 of Venezuela\'s Foreign Minister Nicolas Maduro during a press conference in Caracas. Venezuelan President Hugo Chavez appointed his Foreign Affairs Minister Nicol
'JUAN BARRETO'
11.12.2012.
u 08:10

"Potpredsjednik Maduro mladi je čelnik, čovjek iz naroda, s najboljim sposobnostima za vođenje zemlje čvrstom rukom"

Predsjednik Venezuele Hugo Chávez (58) odredio je svog nasljednika – to je bivši vozač autobusa i vođa sindikata, aktualni potpredsjednik Nicolas Maduro (50). Chávez ponovno mora na operaciju na Kubu jer mu se vratio karcinom, a po venezuelskom ustavu predsjednika u odsutnosti zamjenjuje potpredsjednik. Čini se da je Chávez već svjestan da više neće moći obavljati predsjedničku dužnost.

– Ako želite slušati moje osjećaje, za predsjednika ćete izabrati Nicolasa Madura – poručio je građanima Chávez.

Za Madura kaže da je pravi revolucionar i iskusan političar.

– To je jedan od mladih čelnika s najboljim sposobnostima za vođenje zemlje, s čvrstom rukom, vizijom i srcem čovjeka iz naroda – poručio je Chávez.

Bivši socijalističko-maoistički vođa sindikata i vozač autobusa Maduro već je dulje vrijeme na meti oporbe jer je potpredsjednik zemlje iako je neobrazovan. Dva najmoćnija čovjeka Venezuele upoznala su se 1992. godine prilikom neuspjelog puča i pokušaja smjenjivanja tadašnjeg predsjednika Carlosa Andresa Pereza. Tada je Maduro sa svojom devet godina starijom suprugom, kasnijom predsjednicom parlamenta Cilijom Flores, gotovo svakodnevno posjećivao Cháveza u zatvoru. Tamo su kovali planove kako će jednoga dana stvoriti socijalističku Venezuelu.

Maduro je 2006. postao ministar vanjskih poslova, a Chávez ga je imenovao potpredsjednikom odmah nakon pobjede na izborima 7. listopada ove godine.

Oni koji ga poznaju kažu da Maduro ima pomirljiv ton, sjajnu sposobnost pregovaranja i može pomiriti mnoge struje čavizma.

Komentara 8

AA
aabbcc
09:47 11.12.2012.

naslijedit će ga bivši vozač autobusa _________ Vaznija je Diploma prometnog stecena u praksi od one kupljene kojom se nasi kite.

Avatar GERO2
GERO2
13:35 11.12.2012.

Trbao bi i Milanovica zamjeniti neki vozac tramvaja,vjerovatno bi bilo bolje, jer losije nemoze biti.

ST
stomugromova
10:34 11.12.2012.

Trebao bi valjda biti bankarski činovnik sa prepoznatljivom vizurom nosa ili njihova marioneta.Siguran sam da bi takav imao barem jedan doktorat iz lopovskih znanosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije