Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUBOL osudio izjavu

'Milanović je paušalno okarakterizirao liječnike kao neradnike i karijeriste'

Ada Barić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
04.02.2016.
u 11:34

Milanovićeve izjave odraz su krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara, a kamoli za predsjednika najveće oporbene stranke u Hrvatskoj, ističe HUBOL u priopćenju.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) osudila je izjavu Zorana Milanovića o liječnicima s Rebra (KBC Zagreb), ocijenivši da je njome nanio štetu ugledu liječničke profesije jer je paušalno okarakterizirao te liječnike kao neradnike i karijeriste.

Milanovićeve izjave odraz su krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara, a kamoli za predsjednika najveće oporbene stranke u Hrvatskoj, ističe HUBOL u priopćenju.

Milanović je jučer u Hrvatskom saboru izjavio: "Imate taj jedan krug odlikaša s Rebra koji se bave politikom da bi se bolje promovirali u hijerarhiji i strukturama državnih klinika u kojima se troše milijarde kuna poreznih obveznika, a ništa se ne radi. Tek zadnjih godinu dana smo vidjeli da se mogu napraviti rezultati u Rijeci i u Zagrebu, kada se taj jedan incestuozno-familijarni odnos liječnika svih boja, koji upravljaju vašim novcem, sveo na poslovnu logiku, zaštitu prava pacijenata i dobre poslovne rezultate. Šefovi klinika upravljaju stotinama milijuna kuna novca poreznih obveznika. To nisu liječnici, to su menadžeri, liječnici liječe ljude po Hipokratovoj zakletvi i kao sveučilišni nastavnici na Medicini obrazuju nove naraštaje liječnika. Ravnatelj klinike je top menadžer. Ako ja odgovaram za reforme, meni odgovara ministar, a ako ministru odgovara šef Rebra, predstojnik klinike je što? Neovisni profesionalac“.

"Liječnici u Hrvatskoj su visoko stručne i odgovorne osobe koje svakodnevno profesionalno i etično obavljaju svoj poziv, nesebično se dajući svojim pacijentima. Sve to vrijedi i za liječnike s Rebra, tj. KBC-a Zagreb, kao i za ravnatelje drugih klinika", ističe predsjednica HUBOL-a Ada Barić.

HUBOL se, kao strukovna organizacija liječnika uvijek snažno zalaže upravo za odgovorno, etično i profesionalno obavljanje liječničke profesije, stoga najstrože osuđuje ovakve neutemeljene i neistinite izjave, kaže Barić.

>> Milanović: Imate jedan krug odlikaša s Rebra koji se u biti bave politikom da bi se bolje promovirali

Komentara 9

KO
Komacero
11:40 04.02.2016.

Suludi Nero hrvatske politike zna istinu jer mu zena ljecnica a donedavna vjeverica i crtac svastike sa poljudske ljepotice mu vodio to bolno Rebro.

BR
brojevi
12:16 04.02.2016.

On je politički predatorski mentalni sklop. Kao što i sam kaže, ne može drugačije. Njegove izjave treba shvatiti u kontekstu zamagljivanja vlastitog nerada i karijerizma kao što je dobro pokazao u dosadašnjoj praksi. Usput prikriveno blati dr. Ostojića ne bibi li naškodio rastućoj popularnosti Komadine. Svakom svojom *ad hoc* izjavom smanjuje svoje šanse kao budućeg šefa SDP-a.

DU
Deleted user
12:38 04.02.2016.

milanović misli da svi kao on - njegov moto je" ne radimo ništa, jer sigurno je da ćemo pogriješiti...samo ćemo pričati priče"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije