Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fijasko države

Htjeli se upisati na imovinu koja nije Zagorčeva

Vladimir Zagorec
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.02.2014.
u 18:19

Presuđeno je da nije dopuštena ovrha na stanu od 109 kvadrata u Ilici i dijelu poslovnog prostora jer to nije imovina V. Zagorca

Država, koja četiri i pol godine, muku muči pokušavajući ovrhom Vladimiru Zagorcu oduzeti 39 milijuna kuna nezakonito stečenih u aferi Dragulji sve je dalje od toga da će se uspjeti potpuno naplatiti prodajom njegovih nekretnina. Zagrebački Općinski građanski sud nepravomoćno je presudio prije nekoliko dana da nije dopuštena ovrha na stanu od 109 kvadrata u Ilici te dijelu poslovnog prostora od 354 kvadrata jer on nije vlasnik tih nekretnina, nego Vesna Grivičić Žanić, kći nekad poznatog zagrebačkog poduzetnika, koji je nakon propasti NDH otišao iz zemlje.

Vrijede 9 milijuna kuna

Te dvije nekretnine su u drugom postupku 2010. procijenjene na najmanje devet milijuna kuna, a bile su na popisu pet nekretnina koje je država trebala ovrhom oduzeti Zagorcu. No, već 2011. bilo je jasno da nisu Zagorčeve jer je tada pravomoćno presuđeno da se briše Zagorčevo pravo vlasništva sa stana od 109 kvadrata u Ilici i velikog dijela poslovnog prostora od ukupno 354 kvadrata jer se on uknjižio na temelju ništavnih darovnih ugovora. Te je godine Grivičić Žanić uknjižena kao vlasnica nekretnina. Stoga je u zasebnoj parnici protiv Zagorca i RH preko svog odvjetnika tražila da se ovrha proglasi nedopuštenom. Sutkinja Jasmina Crnić presudila je da nad stanom u Ilici od 109 kvadrata i dijelom poslovnog prostora država ne može provesti ovrhu, odnosno zaplijeniti ih i prodati jer Zagorec nikad nije ni postao njihov vlasnik s obzirom na to da je 2011. pravomoćno presuđeno da je ništavni ugovor kojim su mu darovane.

Tvrdili da je žena mrtva

Vlasnica je upravo Vesna Grivičić Žanić, pa država nije ni mogla steći založno pravo na spornom stanu i na dijelu poslovnog prostora jer, obrazložio je sud, riječ je o stjecanju tog prava od nevlasnika Zagorca. Inače, zagrebačko tužiteljstvo, koje u ovršnom postupku protiv Zagorca zastupa državu, smatralo je da se ovrha može provesti unatoč tome što je sud utvrdio da je ništavni ugovor o darovanju između Grivičić Žanić i Zagorca jer da su oni prije stavili privremenu mjeru zabrane opterećenja i otuđenja tih nekretnina. Osporavali su i da je Grivičić Žanić, koja živi u Caracasu u Venezueli, živa. 

>> Vladimir Zagorec iz zatvora u Glini izišao na slobodu

Komentara 27

BS
Balkanische_Seljacina
20:27 05.02.2014.

agricola, kako te nije sram lagati? naime , Zagorac je osudjen za kradju novca koji je namijenjen bio za obranu Hrvatske! ja zivim u Becu i mogu ti prstom pokazati nekretnine koje je kupio u najelitnijim kvartovima Beca. samo onaona kuca di mu zena danas zivi je skuplja od ukupnog iznosa koji su DORH stavlja na dusu. kako te nije sram, agricola? da nisi ti mozda umisan u tu kradju? ili si mozda i sam Zagorac?

BS
Balkanische_Seljacina
19:13 05.02.2014.

istri, pa ovi domaci parazit i veleizdajnici poput Zagorca su i gori od tvojih sunarodnjaka balvan-pobunjenika. Kod vas cetnika bar znamo na cemu smo.

BS
Balkanische_Seljacina
19:35 05.02.2014.

HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije