Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umirovljenici

HSU: Ako može Vukovar, mogu i Vinkovci isplatiti božićnice

umirovljenici
Marijan Sušenj/PIXSELL
13.12.2012.
u 09:48

Umirovljenička stranka podsjeća da su neki potezi gradske uprave bili na štetu umirovljenika poput ukidanja besplatnog gradskog prijevoza

Hrvatska stranka umirovljenika Vinkovci očekuje da će se gradonačelnik Mladen Karlić oglasiti i pokazati da je socijalno osjetljiv, kako sam kaže, u vezi s podjelom božićnica za najugroženije građane Vinkovaca, umirovljenike čija je mirovina manja od 2000 kuna, od kojih su mnogi sa svojim niskim primanjima odavno u skupini socijalnih slučajeva, navodi se u priopćenju HSU Vinkovci. Podsjećaju da, "ako Grad Vukovar može osigurati milijun kuna za božićnice umirovljenicima, držimo da je gradskoj vlasti Vinkovaca dužnost u ovo vrijeme pokazati, kako sami kažu, socijalnu osjetljivost prema svojim građanima treće životne dobi koji su dali golem doprinos i u izgradnji i prosperitetu naših Vinkovaca".

Umirovljenička stranka podsjeća da su neki potezi gradske uprave bili na štetu umirovljenika poput ukidanja besplatnog gradskog prijevoza koji je ipak vraćen, ali nakon reakcije HSU. Podsjećaju da je Grad ljetos dopustio poskupljenje grijanja za 37 posto, a nedavno i odvoz kućnog otpada za 11 posto. Županijska je vlast podigla cijenu smještaja u domovima za starije i nemoćne za 200 kuna pa je vinkovački Dom za starije i nemoćne najskuplji u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a "Grad nije ni pokušao pronaći novac za subvencioniranje smještaja".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije