Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP prikupio potpise za referendum o upotrebi ćirilice

- Prikupili smo dovoljan broj potpisa građana Vukovara koji žele sami odlučiti o životu u gradu, a ne da o svemu odlučuje nekoliko političara, rekao je predsjednik HSP-a Danijel Srb.
22. ožujka 2010. u 14:27 23 komentara 9 prikaza
referendum
Foto: Branimir Bradarić

Nepunih mjesec dana od početka prikupljana potpisa za raspisivanje referenduma na kojem bi se građani trebali odlučiti žele li ili ne ćirilicu u gradu heroju, vukovarski HSP prikupio je 7000 potpisa građana Vukovara.

- Ovo je prvi put u povijesti Hrvatske da je uspio jedan referendum. Prikupili smo dovoljan broj potpisa građana Vukovara koji žele sami odlučiti o životu u gradu, a ne da o svemu odlučuje nekoliko političara. Pričekat ćemo ishod današnje sjednice Gradskoga vijeća i o ovisno o njoj odlučiti što dalje. Ako vijećnici promijene sporni članak Statuta još bolje, ali ako ne, potpisi će biti predani u gradsku upravu, najavio je predsjednik HSP-a Danijel Srb, dodajući da bi na taj način i vijećnici i gradonačelnik izgubili svaki legitimitet kod građana te da bi jedini izlaz bili izvanredni izbori.

- HDZ je sada u teškoj situaciji, ali su si sami krivi za to. Oni se moraju riješiti jednoga od koalicijskih partnera, SDSS-a i HSP-a dr. Ante Starčević ili, pak, ne izglasati promjene Statuta i tako poslati jasnu poruku svim građanima, rekao je Srb.

Potpredsjednik vukovarskog HSP-a Petar Macut kaže da je prikupljenih 7000 potpisa više negošto je na izborima dobio i HDZ, ali i gradonačelnik Željko Sabo te da je to dovoljna poruka vijećnicima i čelnicima grada.

– Imamo potpise pa sad da vidimo tko će se usuditi u Vukovar u službenu upotrebu uvesti ćirilicu. Želimo isto tako upozoriti građane da je na djelu politička trgovina između SDP-a i SDSS-a, rekao je Leovac.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • ivan88:

    ništa od srbizama u RH! ne više NIKADA!! pa ni onda. Previše je krvi proliveno za ovo što smo sada dobili, mada je jadno ali je naše i ni jedan srbin nam nece to uzeti, ni jedan!! mi njihove simbole ... prikaži još!le ne trebamo, a ako hoće učiti nek si plate privatno, pa nek šprehaju, je+li sebe!! ali i naša država je jadna kad si može dozvoliti ovako šta, sramota......

  • mojzagi:

    Ma nikakovu cirilicu, onaj koji zivi u Hrvatskoj morao bi znati latinicu i basta. Cirilica im je bila ispisana na tenkovima koji su pucali po nasem narodu i gradovima pa si je naka samo njeguju tamo gdje prpada. Nadam se ... prikaži još! da ce nasi politicari i narod tako i izglasati.

  • -obrisani-:

    Ovde kad se napise istina onda te Admin izprise.Kad kazes da su Srbi i ostala banda zlocine radili po HR on te izbrise.Kad srbi nas vrijedaju onda nista.Ko je admin ili Srbin ili Hrvatsko govno.