Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR
Povratak na članak

HSP počeo prikupljati potpise za referendum protiv ćirilice

Pravaši tvrde da ne mogu pristati na uvođenje ćirilice u Vukovaru koji je simbol rata i otpora u Domovinskome ratu. Također, kažu da im je za referendum potrebno 6600 potpisa Vukovaraca.

Komentari 47

OB
-obrisani-
01:09 24.02.2010.

Ovaj HSP se ponaša diletantskije nego kad im je šef bio Đapić. Ćirilica je i hrvatsko pismo, i neka malo bolje prouče te činjenice. Totalna šteta su svi ovi naši političari koji se svim silama trude biti desničarima, a uopće im ne uspijeva jer su totalni debili i nemaju pojma ni o čemu. U stvari, jedino što im idealno uspijeva je praktički dnevno dokazivati stupanj svoje neinetligencije koji je viši nego što bi itko mogao očekivati.....

VL
BA
baja
13:10 23.02.2010.

potpisujem

VL
NE
neni
13:12 23.02.2010.

i ja

VL
OB
-obrisani-
13:14 23.02.2010.

Ma kakav referendum....OLUJA !!!

VL
AA
aha-aha
13:14 23.02.2010.

kako ih samo nije stid to i zatrazit svi trebaju potpisat

VL
ND
natasa_de
13:29 23.02.2010.

Kome ne pase Hrvatska i hrvatsko nek se seli !

VL
SI
sifoklop
13:59 23.02.2010.

Novinar je \"zaboravio\" napisati da je za usvajanje Gradskog statuta glasoval i još jedna stranka a to su bili zastupnici stranke HSP-dr. A. Starčević. Tek toliko da se zna. Danas ta frakcija HSP_a vođena od Ruže Tomašić u ovoj županiji živi po skutima županijskog HDZ-a, tj. ona je proizvod HDZ-a namijenjen cijepanju biračkog tijela HSP-a što je započeo Sanader na izborima 2007.

VL
Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
14:01 23.02.2010.

prikupljanje nekakvih potpisa nikad nigdje nije nista pomoglo. referendum mozete slobodno zaboraviti to samo postoji negdje kofol na papiru. *ebes to sranje, zapali koji automobil...

VL
OB
-obrisani-
14:06 23.02.2010.

Nema se tu šta prikupljati. I po ustavu je hrvatski jezik i pismo službeno, sve su ostalo sranja za zabavu.

VL
AG
Agramer198
14:06 23.02.2010.

SRAMOTA!!!

VL
OB
-obrisani-
14:18 23.02.2010.

Izbrojte broj komentara sa izrazito fašističkom sadržinom. I posle meni ne veruju kad kažem da je hrvatsko društvo duboko fašizovano i da zahteva prisilnu defašizaciju. Samo se vi zezajte, moglo bi vam se dogoditi da dođete pod prinudnu upravu jerr će vam pravo na samostalnu državu biti suspendirano.

VL
OB
-obrisani-
14:22 23.02.2010.

23.02.2010. u 14:06h lunar 2 je napisao/la: Nema se tu šta prikupljati. I po ustavu je hrvatski jezik i pismo službeno, sve su ostalo sranja za zabavu. _______________ A zašto, ako je po ustavu, kako kažeš, hrvatski jezik služben, titi pišeš srpskim jezikom?

VL
OB
-obrisani-
14:26 23.02.2010.

Hrvatska će poštovati evropska civilizacijska dostignuća ili će ići u karantin. Jedan od tih postignuća je pravo nacionalnih manjina da se koriste vlastitim jezikom i pismom.

VL
MI
Miro
14:47 23.02.2010.

Srbi su uvijek bili izvrsni širitelji propagande vezane s mnoštvom neistina i podvala, pa su i sada u svojoj protutužbi sročili poznata uveličavanja događanja u II. svjetskom ratu kao i u nedavnom d.r. u Hrvatskoj. Međutim hrvatska Vlada bi sve te protutužbe trebala kategorično odbaciti, jer oba rata su vođena u Hrvatskoj, u oba rata su stradali naši sugrađani, bili oni Srbi, Židovi ili Hrvati, posve je svejedno. Jedino mjerodavno sudstvo jeste Hrvatsko i po novim odnosima za slučaj Domovinskog rata i njegovih kolateralnih žrtava zadužen je i sud u Haagu, pored hrvatskih sudova. Za zločine u II. drugom svjetskom ratu na prostoru RH zaduženi su isključivo hrvatski sudovi i oni su izrekli mnoge presude, tisuće dužnih i nedužnih je sudskom ili političkom odlukom bilo likvidirano - u najvećem broju protupravno! Nakon svega što se je u pravnom i osvetničkom smilu odvijalo u Hrvatskoj nakon II. svjetkog rata, danas možemo samo potvrditi izjavu gdje Antičević Marinović - da je to stupidna ideja srbijanskih političara o zhtjevu zabrane proslave nad pobjedom agresora. Umalo će ovakvom politikom Srbije, ako joj se Hrvatska adekvatno ne suprostavi i konačno poslaže stvari na pravo mejsto, pa makar uz pomoć stranih stručnjaka, Hrvatska postati agresor a Srbija žrtva, upravo kao da je naša vojska prelazila tenkovima i pješadijom voditi rat u Srbiji, kao što je njihova prelazila Dunav prema Hrvatskoj uz blagosolov patrijarha Pavla i mnogih prota, kada su ih ispraćivali soljom i kruhom, po pravoslavnom običaju. Takošer uvođenje ćirilice u službene akte nije prihvatljivo, jer bi to značilo korak nazad u integraciji pravoslavnog pučanstva i stvaralo bi dva sukobljenja društava, što bi prije ili kasnije dovelo do sukoba na nacionalnoj razini. Ćirilica se nije koristila ni u vrijeme SRH, pa to nikome nije smetalo, danas bi to vodilo i prema izdvajanjim ahrvatskog državnog teritorija i pripajanja Srbiji. HDZ-ovci pazite što radite! Zar je hrvatska krv uzalud prolivena, valjda radi vaših udobnih fotelja i viskih političkih trgovačkih zarada.

VL
OB
-obrisani-
14:47 23.02.2010.

@kursula, daj hodi ćisti grincek, ne piše se srpskim jezikom nego srpskim pismom. A može i čirilicom. Srpskim jezikom se inaće govori - odnosi se na pripadnike.

VL
OB
-obrisani-
14:51 23.02.2010.

Ne piše se čirilicom nego ćirilicom. To je jedno staro pismo kojim se u pismenoj formi realizuje jezik. U ovom slučaju srpski jezik je u pitanju, bilo da se piše ćirilicom ili latinicom. Ili ti nisi to pitao? Ako je tako onda nisam razumeo tvoje pitanje.

VL
OB
-obrisani-
14:53 23.02.2010.

Miro, smešan si kao biskop! Ko tebe, bre, pita šta ti misliš ko je merodavan da za nešto sudi!? hrvatsko pravosuđe merodavno da sudi za hrvatske zločine? Onako merodavno kao što je sud u Splitu sudio za zločine u Lori?

VL
OB
-obrisani-
14:55 23.02.2010.

Greška u tipkanju u prethodnom prilogu: naravno, nije smešan biskop nego bioskop, move

VL
OB
-obrisani-
15:03 23.02.2010.

@kursula ti stalno imaš neke greške kao np. \" pravo na samostalnu državu biti suspendirano. \" Pa kad več pišeš spsku gramatiku onda se suspendirano piše suspendovano. Vidiš da ni vlastiti jezik neznaš.

VL
Avatar punkufer
punkufer
13:44 23.02.2010.

Ćirilicu su u Vukovar uvodli zajedno četnici i JNA na tenkovima, klanjem na Ovčari, batinanjem u logorima i pjevajući \"..Slobo ponesi salate, bice mesa, klacemo Hrvate!\" Smradovi pokvareni! NE MOŽE!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.