Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU 7 MANDATA

HSP dr. A. Starčević: Mlada stranka na čelu s bivšom policajkom

ruža tomašić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
01.10.2011.
u 12:00

Stranci su ovo prvi parlamentarni izbori, a u dvije godine postojanja privukla je čak 19.910 članova.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević jedna je od najmlađih stranaka u Hrvatskoj, koju je 2009. godine nakon odlaska iz HSP-a osnovala današnja predsjednica stranke Ruža Tomašić.

U to kratko vrijeme stranka je privukla čak 19.910 članova i ovo su joj prvi parlamentarni izbori. Najviše članova dolazi iz istočne Hrvatske (35%), zatim iz Dalmacije (26%), a slijede središnja Hrvatska (16%), Grad Zagreb (10%), Istra, Primorje i Lika (6%), sjeverozapadna Hrvatska (5%) te dijaspora sa dva posto. U stranci je više muškaraca (74%) nego žena (26%). HSP dr. Ante Starčević je za razvijanje dobrih odnosa sa susjednim zemljama i rješenje otvorenih pitanja, posebno graničnih na temelju međunarodnog prava, za članstvo u EU, strateško partnerstvo sa SAD-om, te trajnu brigu za Hrvate izvan domovine, posebno u BiH.

Na ove izbore stranka izlazi s koalicijskim partnerom Hrvatskom čistom strankom prava (HČSP), a tek idući tjedan te će stranke dogovoriti zajednički slogan za izbore. Još ne znaju iznos koji će potrošiti za kampanju, to, kažu, ovisi o uplati članova i donatora.Čelnica stranke Ruža Tomašić poznata je po svojoj borbi protiv droge, a za vrijeme života u Kanadi radila je kao policajka i to joj je idealan posao kojem bi se vratila da nije u politici. Voli oružje, ali danas se, kaže, više bavi uzgajanjem cvijeća i maslina.

Komentara 4

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
13:09 01.10.2011.

- Ja bi im dao svoj glas jedino ako se udruže sa preostalom desnicom Hrvatske Hrvatska desnica danas broji 61% biračkog tjela, ali ovakva razjedinjena nije nizašta

MA
marko53
13:50 01.10.2011.

Da se udruze imali bi i moj glas.

TO
tomislav71
15:06 01.10.2011.

Još jedan HDZ-ov satelit,nemaju veze s desnicom,osobno sam se uvjerio.Nažalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije