Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija nakon ostavki u Sisku

HSP AS: 'Vijećnici nisu otišli zbog Ruže Tomašić, nego zbog privatnih interesa'

ruža tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
05.11.2014.
u 11:13

Županijsko vijeće reagiralo je na istupanja iz članstva gradskih vijećnika i županijske vijećnice s tvrdnjom da su lažirali broj mandata kojima raspolažu

Povodom ostavki na stranačke dužnosti, ali i istupanja iz članstva gradskih vijećnika u Sisku i županijske vijećnice Sanje Čavlović Mioković, reagiralo je Županijsko vijeće HSP dr. Ante Stačević Sisačko-moslavačke županije.

“U svom obraćanju javnosti od 03.11.2014. neformalna skupina istomišljenika koji se okupljaju i koje okuplja Veljko Novak lažirala je broj mandata s kojima navodno raspolaže" - tvrdi županijski HSP AS te nastavlja - "Nije točno da se radi o 5 vijećnika u Gradskom vijeću Siska, nego četiri, isto tako nije točno da su 3 vijećnika HSP AS županijske skupštine dala ostavke na članstvo, već se radi samo o vijećnici Sanji Čavlović koja i nema izabrani mandat, nego je zamjena za Veljka Novaka."

Županijsko vijeće optužuje odmetnute vijećnike za neuspjeh na izvanrednim izborima za župana u Sisačko-moslavačkoj županiji. "Ista skupina vijećnika odgovorna je za raskid sporazuma s HDZ-om za prijevremene izbore za župana i zamjenike župana te je direktni krivac što Domoljubna koalicija nije pobijedila već u prvom krugu. Naime, da podsjetimo, upravo je na inzistiranje Veljka Novaka raskinuta već dogovorena potpora županu Ivi Žiniću te su time građani županije oštećeni za više od tri milijuna kuna, približno koliko je stajao drugi krug izbora." - ističe se u priopćenju dodaviši kako Županijsko vijeće HSP AS obavlja sve statutom predviđene dužnosti te su za ovaj petak dogovorili razgovore sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivom Žinićem oko rada i stvaranja nove većine u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije.

U razgovorima će sudjelovati i Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić. "Razgovori neće biti vođeni na bazi podijele plijena, nego će se razgovarati o programima i projektima putem kojih novi župan Ivo Žinić želi doprinijeti boljitku svih građana Sisačko-moslavačke županije, te na tragu istog može računati na potporu Kluba vijećnika HSP AS u Županijskoj skupštini SMŽ.” – priopćeno je iz županijskog HSP AS.

I dio članstva sisačkog HSP AS osudilo je odlazak vijećnika iz stranke, tumačeći kao ti odlasci nemaju razlog u ostavci Ruže Tomašić, nego isključivo u privatnim interesima pojedinaca.

>> Raspušten Glavni stan HSP-a AS, ostavku dali i članovi Predsjedništva

Komentara 1

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
15:22 05.11.2014.

Reagiralo je županijsko vijeće od jednog člana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije