Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incidenti u vukovaru

HSP AS protiv nasilnog uvođenja dvojezičnosti

Vukovar,dvojezične ploče
Branimir Bradarć
24.09.2014.
u 14:06

PU Vukovarsko – srijemske županije odakle su i službeno potvrdili da je jučer, oko 19 sati, po drugi put oštećena dvojezična ploča na zgradi PP Vukovar

Dan poslije skidanja dvojezičnih ploča vukovarska podružnica HSP dr. Ante Starčević oglasila se priopćenjem u kojem navodi da je skidanje 14 dvojezičnih ploča sa državnih institucija u Vukovaru posljedica nasilnog uvođenja istih od strane Vlade RH, ne uvažavajući pri tome osjećaje građana grada Vukovara, posebice obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

- Ovim putem pozivamo vladajuće da, poštujući odluku Ustavnog suda, uvaže i čl. 8 Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji nedvojbeno govori da se prava i slobode pripadnika nacionalnih manjina moraju tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja ne samo pripadnika nacionalnih manjina, već  i većinskog hrvatskog naroda. Uvjereni smo da će Gradsko vijeće Grada Vukovara, sukladno pravorijeku Ustavnog suda, u zakonskom roku, svojim Statutom propisati prava i obveze nacionalnih manjina, poštujući pri tome i osjećaje hrvatskog naroda i svih njegovih žrtava, navodi se u priopćenju HSP AS.

Danas se oglasila i PU Vukovarsko – srijemske županije odakle su i službeno potvrdili da je jučer, oko 19 sati, po drugi put oštećena dvojezična ploča na zgradi PP Vukovar.  Radi toga je u privedena i sa njom obavljen razgovor osoba sa područja Zagreba. Neslužbeno se doznaje da se radi o Zorici Gregurić.

>>Dva puta u istome danu oštećena dvojezična ploča na policiji!

>>Borković za predloženo rješenje pitanja dvojezičnosti u Vukovaru

 

Komentara 6

DU
Deleted user
14:18 24.09.2014.

Pokrenuti postupak za izmjene i dopune Ustavnog zakona o pravima manjina...TO je zadaća KOJU SU TREABLI obaviti saborski zastupnici HDZ-a, HSP-a i drugih, JER TAMO gdje se DONOSE zakoni, tamo se i pokreću postupci za izmjene. Da je to ODMAH učinjeno, danas ne bismo imali ovaj jad. Umjesto definicijama braka, treba se baviti ovim bitnim pitanjima. Ovako - ljude koji su propatili još se dodatno gazi jer gospoda zastupnici samo gledaju kako da se dublje uhljebe. SVI

SI
Sittingbull
08:59 25.09.2014.

Ma kakvo nasilno uvođenje dvojezičnosti. Čista demagogija. Mislim da nisu ni pročitali odluku Ustavnog suda. U Vukovaru nema postavljanja novih ploča ali ima skidanja postojećih, što je suprotno odluci suda. Sve je to desničarska priprema za 18.11. Briga njih što od Vukovara prave grad slučaj, što ga investitori počinju zaobilaziti i što se otkazuju dolasci turista. Danas je kroz Statut Grada Vukovara uvedena dvojezičnost jer su to 2009. godine HDZ, SDSS i neki sadašnji članovi HSP AS izglasali, a nisu morali jer nije postojala zakonska obveza. Sve da bi imali vlast, tada su bili u koaliciji s SDSS-om. A pogledajte ih danas. Veći vjernici od Pape. Sreća pa je veliki broj branitelja progledao i vidi kamo sve to vodi i zbog čega se radi ali se još uvijek manipulira s određenim braniteljskim udrugama. Ljudi iz drugih krajeva Hrvatske nemaju pravu sliku događanja u Vukovaru.

BA
bakulušić
14:43 24.09.2014.

bluna, dvojezične ploče i definicija braka imaju veze kao Dinamo i Prvi svjetski rat. U Saboru SDP ima stabilnu većinu pa ostali saborski zastupnici ne mogu učiniti ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije