Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP AS otpustio trudnicu, sada moraju prodati auto da joj isplate 130.000 kuna

Do otkaza tajnici koja je bila trudna došlo je odlukom Središnjice koja joj je poslala pismeni otkaz ugovora o radu u kojemu su naveli da 'nije došla na radno mjesto 7. srpnja', a na sudu je dokazano da nije niti mogla ući u prostorije je su tadašnji čelnici osnovali drugu stranku, a ključeve su vratili Gradu
26. prosinca 2017. u 16:27 2 komentara 1040 prikaza
trudnica
Foto: Thinkstock

Bivša tajnica HSP Ante Starčevića, Katarina Bolić, zbog nezakonitog otkaza u trudnoći dobit će odštetu od 130.000 kuna. Naime, sud je utvrdio da je Bolić mimo zakonskih propisa u srpnju prošle godine otpuštena s dužnosti administratorice stranke u četvrtom mjesecu trudnoće.

Pliva DRAMA U IZRAELU Orešković o otkazima: 'Za Plivu nema straha, ona je Tevin biser'

HSP Ante Starčevića ovih je dana medijima poslao priopćenje o ponovnom aktiviranju stranke. Sada će se naći u teškoj financijskoj situaciji jer će im najvjerojatnije doći do blokade računa sve dok ne isplate bivšu tajnicu.

Novi koordinator HSP Ante Starčevića Slobodan Dević Pićo za Zadarski list je poručio: - Prodat ćemo službeno vozilo kako bismo isplatili dug gospođi Bolić -. Slobodan Dević Pićo kaže kako on s otkazom Katarini Bolić nema nikakve veze jer tada nije ni bio u stranci.

Naime, do otkaza tajnici došlo je odlukom Središnjice koja joj je poslala pismeni otkaz ugovora o radu u kojemu su naveli da "nije došla na radno mjesto od 7. srpnja”. No, dokaznim je postupkom utvrđeno da gospođa Bolić nije mogla ni ući u stranačke prostorije s obzirom da su tadašnji čelnici HSP AS-a osnovali drugu stranku, MODES, te ključeve ureda vratili Gradu.

Kao županijska vijećnica HSP AS-a, Bolić je s njima otišla u MODES, a prema njenim riječima, tadašnji predsjednik stranke Rudolf Dvorski, na pitanje što će biti s njom, odgovorio joj je da oni "više nisu članovi stranke i da zove i pita Zagreb".

Sudu je kasnije navela kako je nazvala Središnjicu, ali joj se nitko nije javio, a u ured stranke zbog vraćenog ključa više nije mogla. Svejedno, glavni tajnik HSP AS-a, Pero Ćorić, potpisao je otkaz, o čijim je razlozima kasnije morao svjedočiti na zadarskom Općinskom sudu.

Sutkinja Ivana Čačić-Brčić utvrdila je da je otkaz nezakonit:

"Nije nedvojbeno utvrđeno da bi tužiteljica napustila radno mjesto svojom voljom, već iz izvedenih dokaza proizlazi da je razlog tome nemogućnost pristupa radnom mjestu, službenom telefonu i mailu, odnosno zaključane prostorije u kojem je obavljala rad, pa stoga nije ostvarena teška povreda radne obveze”.

U obrazloženju presude navodi se i kako je “nedvojbeno utvrđena okolnost da je prostor u kojem je tužiteljica radila (i u kojem je bio priključak telefona, kao i blokirani službeni mail), vraćen Gradu Zadru”. Navodi se i to da je HSP AS imao saznanja o tome da je prostor vraćen Gradu, ali je “11. srpnja, unatoč saznanjima glede poslovnog prostora, donio spornu odluku o otkazu, bez da je tužiteljici omogućio iznošenje obrane”.

Koordinator HSP AS-a u Zadru, Slobodan Dević Pićo, kaže kako je u presudi naveden i rok isplate te da će razmotriti i mogućnost isplate u ratama.

trudnica
1 / 30
Mnoge šokantne ili smiješne fotografije objavljene na društvenim mrežama u kratkom roku postanu viralne zahvaljujući brojnim lajkovima i komentarima. Upravo neke od njih donosimo vam u našem pregledu.
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske IZMJENE ZAKONA O POLICIJI Policajci će teže dobivati otkaz, ali lakše premještaj heroin ŠVERCAO HEROIN Ispovijest na sudu: 'Dobio sam otkaz, a supruga je bila trudna' Dalmatinski pršut PRESRETNA JE Žena koja je dobila otkaz zbog pršuta: 'Imam 4 puta veću plaću nego u Hrvatskoj!’
SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije