Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvoje Vojković postaje veleposlanik Hrvatske u Maroku

Uskoro istječu mandati desetak veleposlanika, a Vojković je odlučio prihvatiti mjesto u Maroku. Izvori bliski Vladi tomu će dodati kako je "Vojković morao prihvatiti Maroko jer se Indija, barem zasad, ne nudi".
19. veljače 2010. u 08:28 52 komentara 125 prikaza
vojković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvoje Vojković, nakon što bude razriješen s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja, odlazi za veleposlanika u Maroku! Kako se neslužbeno doznaje, Vojkoviću i Damiru Mihanoviću, predsjedniku i članu uprave CO-a, jučer je i službeno priopćeno da će Vlada na današnjoj sjednici predložiti Nadzornom odboru njihova razrješenja.

O njegovu odlasku u diplomaciju posljednjih nekoliko dana govorilo se kao o "načinu na koji bi se moglo ušutkati čovjeka koji toliko toga zna".

Naime, uskoro istječu mandati desetak veleposlanika, a Vojković je odlučio prihvatiti mjesto u Maroku. Izvori bliski Vladi tomu će dodati kako je "Vojković morao prihvatiti Maroko jer se Indija, barem zasad, ne nudi".

Vojkovićevo imenovanje u diplomaciju morat će potvrditi predsjednik Ivo Josipović, koji kaže kako će inzistirati na moralnosti i stručnosti kandidata te kako odluku neće donositi na temelju životopisa, nego će sa svakim kandidatom osobno razgovarati. Dakle, Vojković će biti njegov prvi test kada je riječ o imenovanju diplomata.

Član uprave Damir Mihanović u priču je upleten kao navodni posrednik koji je premijerki Jadranki Kosor prenio prijetnju. Na jučerašnjem sastanku, čim mu je službeno rečeno da ga se miče iz CO-a, kazao je kako je dobio ponudu iz privatnog sektora pa mu osobe s kojima je razgovarao i nisu mogle ponuditi ništa nakon smjene. Jučer se nije moglo doznati koja je to "ugledna, velika tvrtka" Mihanoviću dala ponudu koja se ne odbija. Nasljednike u upravi Croatia osiguranja Vlada će imenovati na današnjoj sjednici.

roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

  • zg2012:

    Koja je to ekonomska opravdanost veleposlanstva Hrvatske u Maroku? Ako razgovaramo o rezanju državne uprave, mislim da ukidanje par veleposlanstava ne bi pričinilo preveliku štetu...

  • nostradamusPravi:

    možemo ga voljeti ili ne, ali je lik sposoban, dobro pliva u politici a ni biznis sa CO ne ide mu loše... Većina nas bi se mijenjala sa njim zar ne???

  • -obrisani-:

    Sad bi nekoga trebalo čuditi što nam svako malo malo izbijaju skandali u diplomaciji a postala je deponija za moralno posrnule stupove društva. Njih se malo makne iz žiže zanimanja javnosti a za uzvrat oni šute o onome što sve znaju.