Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski vojnici vratili se iz Afganistana: 'Pokazali ste čovječnost'

"Pokazali ste još jednom onu prepoznatljivu hrvatsku crtu, humanost i razumijevanje za ljude i njihove običaje"
17. ožujka 2018. u 22:56 12 komentara 851 prikaza
HRVCON
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Pripadnici sedmog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru u Afganistanu, vratili su se zajedno s kolegama iz partnerskih zemalja u subotu navečer u Hrvatsku, priopćeno je iz MORH-a.

Kolinda Grabar Kitarović OBLJETNICA VOJNE POLICIJE Grabar-Kitarović: Rame uz rame nastavljamo angažman u Afganistanu

Izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Zoran Piličić čestitao je pripadnicima hrvatskog kontingenta u vojarni na Plesu, gdje je priređen svečani doček, i istaknuo da su profesionalno odradili misiju na kojoj su predstavljali svoju domovinu.

"Svake godine iznova svjedočimo zahtjevnim i odgovornim zadaćama koje obavljate profesionalno i odgovorno. Pokazali ste još jednom onu prepoznatljivu hrvatsku crtu, humanost i razumijevanje za ljude i njihove običaje, pokazali ste čovječnost“, rekao je Piličić i poručio kako je ponosan na spoj njihova iskustva i mladosti.

„Ono što od vas očekujemo da iskustva koja ste stekli, prenesete na svoje kolege koje će, uvjeren sam, nastaviti graditi sliku o pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci“, zaključio je Piličić.

Prva grupna bojeva gađanja i raketiranja iz Kiowa Warriora:

HRVCON
1 / 9
Prva grupna bojeva gađanja i raketiranja iz Kiowa Warriora

Pored 95 pripadnika Oružanih snaga RH, od kojih je šest žena, iz misije "Resolute Support" u Hrvatsku se vratilo i 28 pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja i to 18 pripadnika Vojske Crne Gore, šest pripadnika Armije Makedonije, po dva pripadnika Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te dva službena vojnopolicijska psa.

Pripadnicima kontingenta u vojarni "Pukovnik Marko Živković" obratio se i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov. „Cijenimo vaš trud i dosljedno izvršenje postavljenih zadaća. I vi ste, kao i naši prethodni kontingenti, svoje zadaće izvršavali časno, profesionalno i vojnički. Vjerujem da će vam ovo iskustvo biti korisno u obnašanju dužnosti koje stoje pred vama“. Također je naglasio i doprinos svih pripadnika kontingenta iz prijateljskih i partnerskih zemalja.

Zapovjednik 7. HRVCON-a NATO misije brigadir Željko Ljubas zahvalio je svim pripadnicama i pripadnicima kontingenta na odlično i profesionalno odrađenoj zadaći te je iskazao zadovoljstvo što su se svi sretno vratili u domovinu.

hrvatski kontingent Resolute Support Pripadnici 6. hrvatskog kontingenta vratili se iz NATO misije u Afganistanu Jens Stoltenberg Teške optužbe NATO optužio Rusiju da pokušava destabilizirati Zapad Pejčinović Burić: Hrvatska glavni zagovaratelj članstva Makedonije u EU-u i NATO-u
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • virtual1:

    jadni ljudi koji idu za sitnu paru u ovoj usranoj zemlji i ništ više. A što se tiče moralizacije njihovog odlaska ne jedite burek, išli su pomoć čuvat američka naftna polja.

  • marijaqwer:

    15 godina uspješno stvaraju mir i stabilnost u Afganistanu, ali mir i stabilnosti tamo nema. Ili netko laže o uspjehu , ili oni rade nešto drugo.

  • chanchir:

    vojnici su uvik tu za pokazivanje covjecnosti,humanosti i razumjevanje. ratovi su i inace festivali humanosti i razumjevanja.ma dobro,koga vi hebete u nediju ujutro.