Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Hrvatski porezi nisu previsoki, ali loše su raspoređeni

17.01.2020.
u 21:06

Na moru povlašteni porezi, a na kopnu težak život

Traži li se zemlja koja je u posljednjem desetljeću imala najviše poreznih promjena, Hrvatska bi se mogla kandidirati za najviše, prvo mjesto. Od sredine 2015. godine u postupku javnog savjetovanja bilo je više od 250 poreznih propisa, ali ta hiperinflacija propisa nije odlika samo Plenkovićeve ekipe.

Nema Vlade koja svoj mandat nije počela promjenom neke od poreznih stopa, s tim što se za naše prilike ne može reći da su desne Vlade češće i žešće udarale na rad i dohodak, a lijeve na kapital i potrošnju jer su i jedni i drugi šarali i prilagođavali se trenutačnim okolnostima.

Nakon 2014. godine porezne se stope uglavnom smanjuju, što je i tipično za razdoblje gospodarskog oporavka koje traje šestu godinu zaredom. I ova je godina počela s laganim korekcijama poreznih davanja, sitnijim u području opterećenja rada, a nešto krupnijim kod oporezivanja dobiti i potrošnje u hotelima i restoranima...

>>Cijelu priču pročitajte u Obzoru subotnjeg tiskanog izdanja Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Marin Šego: Lovim ribe i divlje svinje. Nisam čovjek od videoigara

>>Mato Palić: Zakon jasno propisuje da predsjednik nosi lentu

>>Nikša Vukas (SDP): Beljakovu izjavu oštro osuđujem, ali HSS ostaje naš partner

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Shizo
Shizo
14:56 18.01.2020.

Izjavi i ostane živ.Srami se!

DU
Deleted user
08:05 18.01.2020.

Najgore što Marić razumije tu problematiku a nema snage napraviti promjenu jer se ne bi nekome zamjerao.

FO
Fotonproton
07:46 18.01.2020.

Dok nam državu vode ljudi koji nikad nebi imali svoju firmu (ne bili dio nekog velikog sistema povezan s državom) dotle oni samo nastavljaju tu demagogiju da su nama porezi čak i niži. Ne nisu, i eto ti Irske, eto ti Češke, Slovačke, Litve, Latvije Estonije, sve bile lošije a sad daleko bolje. Al kad to kazes odma krenu pricu o ratu. Ok mozemo i tako: A gdje ste onda do sad tražili ikad ratnu odštetu od Srbije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije