Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tri mjeseca

Hrvatski pomorci vraćaju se iz zatočeništva u Papui Novoj Gvineji

brod
Reuters/PIXSELL
11.07.2013.
u 19:15

Mjesecima nisu dobili plaće, oduzete su im putovnice, živjeli su s malo hrane...

Trojica hrvatskih pomoraca, svi sa splitskog područja, koja su protekla tri mjeseca bili zatočenici na tegljaču Tarragal u luci Kavieng u Papui Novoj Gvineji, napokon stižu kući, priopćeno je iz Sindikata pomoraca Hrvatske. Naši pomorci, kao i cijela posada na tegljaču koji plovi pod zastavom Papue Nove Gvineje, mjesecima nisu dobili plaće, oduzete su im putovnice, ostali su bez ulaznih dozvola te su im poništene radne dozvole i u zatočeništvu na brodu živjeli su s minimumom hrane. Brodar je odbio isplatiti plaće i troškove repatrijacije, čak je posadi prijetio uhićenjem.

Na sreću, našim pomorcima od velike su pomoći bili lokalna carina i imigracija koji su pokušavali prisiliti brodara da riješi situaciju. Nakon što je Ministarstvo vanjskih poslova sredilo potrebne dokumente, Sindikat pomoraca u vrlo kratkom roku uspio je organizirati repatrijaciju pa su pomorci u četvrtak napustili brod i poletjeli prema Port Moresbyju i Hong Kongu, odakle će nastaviti put prema Europi. Njihov dolazak u Zagreb očekuje se u nedjelju 14. srpnja oko 14 sati.

>> Sindikat pomoraca pozvao ministra Hajdaš Dončića na ostavku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije