Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

'Nikada i ni u kakvim okolnostima ne možemo SDSS-u dati potporu u budućoj Vladi'

Ivan Tepeš
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
10.06.2016.
u 21:41

Bivša nesposobna antihrvatska i antikrščanska vlast Zorana Milanovića koju su činili SDP, HNS i SDSS nema znanja niti sposobnosti popraviti učinjenu štetu, ističu iz HSP AS-a.

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević oglasila se vezano za krizu vlasti. Kritizira bivšu Vladu Zorana Milanovića i poteze zastupnike manjina dok je stala na stranu ministra Zlatka Hasanbegovića čiju ostavku traže mnogi. Priopćenje HSP AS-a donosimo u cijelosti:

Polazeći od činjenice kako je „ponavljanje majka znanja“ upućujemo ovo priopćenje. Sukladno navedenom, ponovit ćemo politiku HSP AS koja je prepoznatljiva, vjerodostojna i nepromjenjiva. Čuvajući i provodeći pravaštvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor po prvi put smo u 155 godina duge pravaške povijesti preuzeli odgovornost i sudjelujemo u služenju građanima kroz obnašanje vlasti. Naši osvojeni saborski mandati i postignuta politička razina nisu naš cilj nego sredstvo kako bi proveli zacrtane političke ciljeve i predizborna obećanja. U svjetlu novonastalih političkih turbulencija HSP AS će još jednom ponoviti svoja stajališta.

Na snazi je stranačka odluka temeljem koje naši vijećnici, dužnosnici, a posebice saborski zastupnici ne mogu obnašati vlast sa onima koji su Hrvatsku devastirali gospodarski, moralno i demografski. Bivša nesposobna antihrvatska i antikrščanska vlast Zorana Milanovića koju su činili SDP, HNS i SDSS nema znanja niti sposobnosti popraviti učinjenu štetu.

Smatramo kako se SDSS lažno predstavlja kao predstavnik svih Srba jer to ne odgovara činjeničnom stanju, a činjenica kako je SDSS slijednik zločinačke i agresorske politike SDS-a dovodi nas u poziciju da nikada i ni u kakvim okolnostima ne možemo predstavnicima te stranke dati potporu u budućoj Vladi RH niti mi u takvoj možemo sudjelovati. Nerazjašnjena uloga njihovog čelnika Vojislava Stanimirovića u ratnim događanjima u istočnoj Slavoniji te dobro naplaćeno srpstvo njihovog etno Srbina Milorada Pupovca prevelik su teret ove stranke. U dosadašnjoj političkoj praksi u Hrvatskoj, nakon svakih parlamentarnih izbora zastupnici iz redova nacionalnih manjina podržavali su većinu u Hrvatskom saboru te na taj način štitili interese onih koji su ih poslali u najviše predstavničko tijelo u Hrvatskoj.

Političke ucjene u kojima se navodno traži smjena najučinkovitijeg ministra u Vladi RH dr. sc. Zlatka Hasanbegovića sa krajnjim gnušanjem odbacujemo. Dajemo i dat ćemo potporu struci i sposobnosti ne nužno stranački obojenoj, a svako političko preslagivanje koje će iznjedriti „hrvatskog političkog Frankensteina“ osuđeno je na kratak i neučinkovit politički vijek i mi u njemu nećemo sudjelovati - stoji u priopćenju.

Komentara 120

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
23:09 10.06.2016.

Molim vas, govori stranka koju je stvorio HDZ, to su činjenice, originalnu stranku HSP sa predsjednikom Paragom su uništili ljudi iz hdz-a, još za vrijeme rata su ubijali njihove članove iz straha jer je ona jedina mogla biti treća opcija i time protuteža kriminalcima na vlasti. Nakon hdz-ovih "pokusa" nastalo je jedno 4 hsp stranke i sad se one šepure sa nekakvim nacionalizmom, radikalizmom, prvaštvom i tome slično, a ispadaju samo smiješni, sad on tu priča kako oni neće ovo ili ono, a u biti nemaju nikakvu suverenost, nitko ih ništa ne pita, lutke su na koncu

JE
Jednakost
23:08 10.06.2016.

Hahaha,..koji likovi, jucer su htjeli Pupoveca sa sobom, a sad kad su ih odbili, pusu staru pjesmu. Nemojte zaboraviti da su Pupovec i Stanimirov bili u Sanaderovoj vladi i da je zajedno sa njima HDZ izglasao cirilicu u Vukovaru. Hahaha,...za ne povjerovati kako je ovo bjedno.

MS
mare_split
22:04 10.06.2016.

Jasno i precizno, za razliku od gomile saborskih muljatora! Četnik je četnik i kada je poČETNIK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije