Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski inovatori u Iasiju osvojili 12 vrijednih priznanja

Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Malezijskog izaslanstva
13. svibnja 2012. u 12:20 4 komentara 27 prikaza
EuroInvent
Foto: EuroInvent

Na Europskoj izložbi inovacija i novih tehnologija u Iasiju u Rumunjskoj, osam hrvatskih inovatora osvojilo je 12 vrijednih priznanja, priopćeno je iz Hrvatskog saveza inovatora (HSI).

Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za Mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Malezijskog izaslanstva.

Dobitnici ostala četiri hrvatska zlata su Rosa Ferinčević za Aciodosalus kapi za vlaženje očiju, Jurica Mavrović i Slavko Lauš - inovatori sa fakulteta Strojarstva i brodogradnje, za Zaštitu od zračenja mobitela, Davor Gusić za PICPLC (automatski kontroler) i Igor Puhar za Carbon vertebrae protector.

Osvajači tri srebrne medalje su riječki inovatori Anton Bačić za Elektromagnetsko dizalo, te Juraj Juričić i Igor Pomazan za Elektrocikl, odnosno Slobodan Rajić za Gumeni putni prijelaz DR-1. Ovu inovaciju je moldavsko ministartstvo obrazovanja nagradilo zlatnim odličjem.

Hrvatski savez inovatora je dobio nagradu Iranskog instituta inovatora za najbolji ukupni nastup.

Na izložbi je predstavljeno oko 300 izložaka iz 12 država cijelog svijeta, a dodijeljeno je 150 nagrada.

 

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • Brankoz:

    Što to sve vrijedi, kada to nitko ne zna prodati. Hrvati bi se više morali učiti marketingu i i poduzetništvu, da bi mogli uspjeti .

  • Booyaka 619:

    Svaka čast ovim ljudima, ali sve je ovo uzalud dok država nije sposobna stvoriti zakonodavno-gospodarski okvir za lakše pokretanje bilo kakve proizvodnje, a kamoli da je riječ o visokoj tehnologiji...

  • osica:

    svaka čast i čestitke - \" ali ja naivno očekujem da ih pozovu naši ministri Maras i Čačić\"