Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAK DOBRE SURADNJE

Hrvatski i slovenski policajci simbolično bacili kapu u Muru

Foto: Ivica Beti
1/2
30.12.2022.
u 15:19

Ova tradicija održava se od 1993. godine, kada je po prvi put suradnja hrvatske i slovenske policije svečano obilježena susretom na cestovnom mostu preko rijeke Mure. Tada je slučajno jednom policajcu kapa pala u vodu

Na mostu preko rijeke Mure kod graničnog prijelaza Mursko Središće - Petišovci na kraju godine održan je tradicionalan susret predstavnika hrvatske i slovenske policije te predstavnika lokalnih vlasti. Kao i prethodnih godina, sa sredine mosta u rijeku Muru bačena je točno u podne policijska kapa, kao simbol dobre i uspješne suradnje.

Ova tradicija održava se od 1993. godine, kada je po prvi put suradnja hrvatske i slovenske policije svečano obilježena susretom na cestovnom mostu preko rijeke Mure. Tada je slučajno jednom policajcu kapa pala u vodu. Načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec zahvalio je slovenskim kolegama na dobroj suradnji i istaknuo da su u ovoj godini ispunjeni svi potrebni kriteriji za ulazak Hrvatske u schengenski prostor.

Načelnik Postaje mejne policije Petišovci Mojmir Zelko čestitao je hrvatskim kolegama na ulasku u Schengen i poželio im uspješno svladavanje novih izazova. Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak istaknuo je velike prednosti ulaska Hrvatske u schengenski prostor za lokalno stanovništvo, posebno oko slobode kretanja i nesmetanog prelaska granica te bržeg i lakšeg protoka roba i usluga.

Slovenci i Hrvati na ovim prostorima oduvijek su bili čvrsto povezani, usprkos dosad vidljivim granicama, a sad te granice nestaju, pa će povezanost lokalnog stanovništva biti još veća, što je u svakom slučaju na dobrobit svih stanovnika Prekmurja i Međimurja, naglasio je župan općine Lendava Janez Magyar. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:40 30.12.2022.

30 kapa bačeno u rijeku.. Tko to plaća?

VI
vidum
06:50 31.12.2022.

Simbolično odbacivanje hrvatskog grba kao znaka suverenosti.

MR
MrkiMedo38
19:10 30.12.2022.

Ulazak u Schengen je definitivno najveća stvar od perioda pristupanja uniji. Lokalno stanovništvo s obje strane Mure je jako povezano i micanje granice je na što se je čekalo 30 godina…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije