Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'velika sramota'

Hrvatski europarlamentarci osudili svastiku na Poljudu

Svastika, Poljud
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.06.2015.
u 18:15

Europarlamentarci iz Hrvatske pozvali su UEFA-u da ne izriče kaznu nogometnoj reprezentaciji Hrvatske

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu poslali su otvoreno pismo javnosti u kojem najoštrije osuđuju incident tijekom nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na splitskom Poljudu. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Najoštrije osuđujemo grubu provokaciju isticanja nacističkog simbola na travnjaku stadiona Poljud u Splitu na kojem je odigrana kvalifikacijska nogometna utakmica za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije 12. lipnja o. g. Taj čin naštetio je ugledu Republike Hrvatske u svijetu te nanio veliku sramotu nacionalnoj nogometnoj reprezentaciji i hrvatskom sportu u cjelini.

Stoga pozivamo UEFA-u da zbog incidenta na Poljudu ne izriče kaznu nogometnoj reprezentaciji Hrvatske kojom bi se doveo u pitanje/onemogućio nastavak natjecanja te da nadležnim hrvatskim državnim tijelima prepusti rješavanje tog događaja i kažnjavanja počinitelja te obračunavanje sa svim oblicima neprihvatljivog ponašanja na sportskim stadionima u interesu navijača, sportaša i svih hrvatskih građana.

Podsjećamo da je na prošlotjednoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu Europski parlament raspravljao o korupcijskom skandalu u FIFA-i te da je prihvaćena rezolucija u kojoj se traži da se u svjetskoj nogometnoj organizaciji provedu duboke reforme u korist navijača i nogometa u cjelini - pišu Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

>>Uefa potvrdila: Protiv HNS-a je pokrenut disciplinski postupak!

>>Koketiranje s ostacima fašizma na ovim prostorima traje 25 godina. I sada to skupo plaćamo

Foto: Alcatel

Komentara 49

ĆA
ćaćaća
20:29 15.06.2015.

ali se nisu sjetili osuditi paljenje hrvatske zastave u beogradu..u najmanju ruku čudno...

Avatar usainbolt
usainbolt
18:31 15.06.2015.

hahaha baš uefu zanimaju naši europarlamentarci, sramotimo se di god stignemo, pa i uefu koštaju ovakve stvari, Italija- Hrvatska je najveći derbi cijelih kvalifikacija i kad pogledaš povijest naših dvoboja jedan od europskih klasika, a oba dva su uništili hrvatski huligani

Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:07 15.06.2015.

Osudili svastiku na travnjaku ali zato podrzavaju Azov i ostale neonaciste u Ukrajini. Koja li smo mi banana od tvorevine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije