Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan je neprihvatljiv

Hrvatske ceste raskidaju ugovor sa tvrtkom Viadukt oko izgradnje mosta Čiovo?

čiovo most
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL,
1/6
17.03.2017.
u 15:24

Nepridržavanje rokova od strane izvođača radova utjecalo se na trenutnu javnu negativnu konotaciju projekta, istog projekta koji je sa svojim početkom bio prihvaćen pozitivnim oduševljenjem i sa velikim iščekivanjem, dodaju iz Hrvatskih cesta.

Hoće li doći do raskida ugovora Hrvatskih cesta sa tvrtkom Viadukt oko izgradnje mosta Čiovo bit će poznato najvjerojatnije nakon idućeg tjedna kada će, kako su izvijestile Hrvatske ceste, sagledati svi aspekti novonastale situacije.

Dana 15.03.2017. od strane izvođača radova tvrtke Viadukt zaprimljen je novi prijedlog dinamičkog plana izgradnje strateškog projekta mosta Čiovo s pristupnim cestama sa predloženim novim završetkom radova do datuma 27.2.2018. godine.  Inicijalni i predloženi plan napravljen je prema trenutno raspoloživim resursima izvođača radova, stanju radova i tehnološkim ograničenjima, te je naručitelju radova Hrvatskim cestama u ovom trenutku isti i neprihvatljiv, navodi se u priopćenju.

Navedena neprihvatljivost prvenstveno se odnosi na nepovjerenje Investitora prema Izvođaču, uzrokovan nepridržavanjem službenih i predanih dinamičkih planova tijekom trajanja izgradnje, te zbog problema poslovanja i financijske nelikvidnosti u kojoj se trenutno izvođač radova i nalazi. Nepridržavanje rokova  od strane izvođača radova utjecalo se na trenutnu javnu negativnu konotaciju projekta, istog projekta koji je sa svojim početkom bio prihvaćen pozitivnim oduševljenjem i sa velikim iščekivanjem, dodaju iz Hrvatskih cesta.

Unatoč stavu o neprihvatljivosti novog dinamičkog plana, Hrvatske ceste zajedno sa resornim ministarstvom tijekom idućeg tjedna sagledat će sve aspekte i moguće konstrukcije razrješenja ove novonastale situacije, a isključivo u interesu i pozitivnom ishodu ovog strateškog projekta. U ovom trenutku možemo konstatirati kako eventualni raskid ugovora nije isključen, međutim prije konačne odluke potrebno je  provesti projekcijsku analizu mogućih scenarija, a na način da se odlukom donese isključivo ispravna odluka koja će biti najpovoljnija te dovesti do realizacije projekta u vremenski prihvatljivom roku.

Napominju kako financiranje iz EU fondova nije upitno, budući da je, kako kažu, za projekt predviđeno faziranje koje je u skladu sa pravilima Europske unije.

>> Uspješno testno slijetanje na terminal zračne luke Franjo Tuđman

>> Građevinari prvi put od krize trljaju ruke od više posla

Komentara 4

Avatar maxist
maxist
16:47 17.03.2017.

...."prema resursima izvođača"?????????....dobro da nisu uzeli nekog s lopaticom da sam gradi

DO
doktor1
18:31 17.03.2017.

Radovi se ne mogu zavrsiti u planirano vrjeme jer makedonska tvtka ne moze dostaviti blokove u dogovorenom roku. Viadukt ce iz ovoga puno nauciti s kim da ima posla. Prisiljeni su traziti najpovoljnija rjesenja i to nema nikakve veze s njihovomn sposobnoscu u izvedbi.

Avatar bambin@
bambin@
19:57 17.03.2017.

Izgleda neka grda financijska kriza u viaduktu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije