Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak s Radmanom

Hrvatska zajednica županija protiv ukidanja dopisništava HRT-a

goran radman
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
21.01.2014.
u 17:37

Osim što smatraju kako će ukidanjem ovih predstavništava dio građana Hrvatske ostati uskraćen za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, po procjeni župana HRT godišnje na tim područjima ostvaruje i preko 200 milijuna kuna vrijednosti televizijske pretplate

Nakon najave da će HRT ukinuti 11 dopisništava diljem Hrvatske u srijedu, 22 siječnja, u Zagrebu će biti održan sastanak između ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i predstavnika Hrvatske zajednice županija.

- Na sastanku će hrvatski župani, čije su županije pogođene odlukom Ravnateljstva HRT-a, inzistirati na zadržavanju dopisništva u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji, Gospiću i Krapini. Osim što smatraju kako će ukidanjem ovih predstavništava dio građana Hrvatske ostati uskraćen za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, po procjeni župana HRT godišnje na tim područjima ostvaruje i preko 200 milijuna kuna vrijednosti televizijske pretplate, navodi se u priopćenju Zajednice. Dalje stoji da budući kako svi građani RH plaćaju jednaku pristojbu, vijesti iz svih županija trebaju imati jednaku mogućnost pojaviti se u informativnim emisijama HRT-a.

- Cijenimo nastojanja za racionalizacijom, podupiremo rekonstruiranje HRT-a i smatramo da je potrebno, ali zasigurno postoje i drugačiji načini. Uvjeren sam kako ćemo u razgovoru s ravnateljstvom uspjeti pronaći optimalno rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih građana, rekao je predsjednik HZŽ i župan Vukovarsko – srijemske županije Tomislav Tolušić.

>>Radman ukida još 11 dopisništava, otkaz prijeti 51 zaposleniku HRT-a

Komentara 1

DU
Deleted user
19:53 21.01.2014.

Gosp. Radman. Kaj ti je to trebalo? Pa nije HRT Microsoft. U Microsoft je vladalo pravo tržišta, a tu .... Samo pogledaj vijesti iz regija na Večernjaku, pa ćeš se iznedatiti koliko "važnih" informacija ima u spomenutim regijama koje želiš ukinuti. A tek kad analiziraš broj pogleda pojedinih vijesti? Da sam na tvom mjestu, ja bih ih ukinul, pa makar mi skinuli glavu. Neki bi rekli. I dobro da nisi. No i zaključak. Pa mi smo svi deklarativno za promjene, ali ne kad se radi o nama samima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije