Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezavisna lista Nine Smolčića

Ukidaju se dopisništva HTV-a u gradovima gdje je uglavnom SDP izgubio vlast

Nezavisna lista Nine Smolčića
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
15.01.2014.
u 10:43

Nino Smolčić, nadovezao se na najnoviji najavu gašenja dopisništava HRT kazavši da Požega gubi svoju prepoznatljivost kroz izmještanje državnih institucija, poslovnih jedinica državnih tvrtki kao i kroz gašenje dopisništava i drugih medijskih kuća

-Neshvatljiva nam je odluka ravnatelja HRT-a kojom se od 1. svibnja ukida požeško Dopisništvo HRT-a, a pet dosadašnjih djelatnika trebalo bi završiti na ulici – istaknuo je Kazimir Balog, vijećnike Nezavisne liste Nine Smolčića na konferenciji za novinare.

Više od 20 godina, dodao je, mala HTV-ova ekipa nepristrano je i prema svim novinarskim načelima neovisnog novinarstva svakodnevno punila program nacionalne dalekovidnice.  -Prema statistikama upravo ovo dopisništvo posljednjih nekoliko godina proizvodilo je i proizvodi najviše emitiranih priloga u čitavom sustavu dopisništava HTV-a pokrivajući sva područja života. Dopisništvo je svoje prve priloge emitiralo još početkom agresije na Hrvatsku, odavde je odaslana i vijest o prvom oslobođenom teritoriju u Domovinskom ratu, iz ovog su studija dolazile i prve informacije o tijeku akciji Bljesak, a čitava tadašnja ekipa požeškog Dopisništva zavrijedila i je državna odličja – objasnio je Balog pitajući se koliko u novoj shemi, bez ukinutih dopisništava, mogu biti zadovoljeni interesi Slavonaca napominjući da se ovdje radi i o kršenju  Zakona o HRT-u.

-Na vidjelo pri tom izlazi i zabrinjavajuća činjenica što je na popisu gradova u kojima se ukidaju dopisništva većina onih gdje je SDP izgubio prošlogodišnje lokalne izbore. Iskreno se nadamo kako je ovo samo slučajnost jer je HRT javni servis koji u najvećoj mjeri financiraju sani građani kroz RTV pristojbu, koje se nažalost po običaju ništa ne pita – zaključio je Balog.

Nino Smolčić, nadovezao se na najnoviji najavu gašenja dopisništava HRT kazavši da Požega gubi svoju prepoznatljivost kroz izmještanje državnih institucija iz Požege, poslovnih jedinica državnih tvrtki kao i kroz gašenje dopisništava medijskih kuća. -Sve vodi prema tome da ćemo izgubiti i županiju, a sve pod zajedničkim naslovom racionalizacije troškova. Podsjećam da se obećavalo povratak županijskog suda čim dođe do smjene vlasti, a koliko isti mogu biti tužibabe svakako ima osnove za povratak istog. Politička praksa je uvijek ista. Prvo se oko nečega počne dizati prašina kako postoje nepravilnosti, a onda se isti proglašavaju nepotrebnim – kazao je Smolčić.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije