Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska zajednica iz Clevelanda darovala ultrazvučni uređaj sisačkoj bolnici

„Ovaj UZV aparat nam je neophodan za rad u trudničkoj ambulanti za praćenje visokorizičnih trudnoća po važećim pravilima struke koja zahtijevaju sveobuhvatan UZV pregled radi procjene stanja fetusa“, rekao je ravnatelj Jakšić
22. srpnja 2021. u 16:22 1 komentara 228 prikaza
Foto: Danijel Prerad
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatska zajednica iz Clevelanda darovala je ultrazvučni uređaj Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Hrvatski iseljenici i njihovi potomci u Clevelandu, gradu američke savezne države Ohio, prikupili su 610.000 kuna za kupnju prijeko potrebnog uređaja za pregled trudnica u Sisačko-moslavačkoj županiji.

UKINUTE I NAKNADE Pronađeni prostori za dvije teško stradale škole, a županija ostvarila uštedu od 8 milijuna kuna

U ime donatora uređaj je djelatnicima bolnice uručila Josie Tomljenovic, menadžerica sestrinstva u Klinici Cleveland.

„Donacije su prikupljale skupine Hrvata u Clevelandu i hrvatskoj crkvi svetog Pavla u Clevelandu. Željeli smo pomoći sisačkoj bolnici jer ono što se čini za bolnicu, utječe na cijelu zajednicu. Rastužuje me pogled na štetu koju je bolnica pretrpjela, ali sada imam jasnu sliku kolika joj je pomoć potrebna. S druge strane snaga i optimizam zdravstvenih djelatnika u Sisku je nadahnjujuća. Ne brinite se, u ovome niste sami“, poručila je Josie Tomljenovic tijekom posjeta sisačkoj bolnici. 

Na donaciji su joj zahvalili mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, i Jovica Jakšić, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju bolnice.

VRIJEDNA DONACIJA Zaposlenici Coca-Cole u društvu Luke Modrića uručili donaciju za dogradnju dječjeg vrtića u Petrinji

„Ovaj UZV aparat nam je neophodan za rad u trudničkoj ambulanti za praćenje visokorizičnih trudnoća po važećim pravilima struke koja zahtijevaju sveobuhvatan UZV pregled radi procjene stanja fetusa“, rekao je Jovica Jakšić.

U potresima koji su krajem prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, stradale su zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, njezini uređaji i medicinski pribor. Ginekološka poliklinika sada djeluje u smanjenom prostoru jer prostor dijeli s hitnom internističkom i pedijatrijskom ambulantom.

U povezivanju sisačke bolnice i hrvatske zajednice u Clevelandu sudjelovala je udruga Pomaganje je uvijek IN.

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
  • vadis1:

    Da sam ja hrvatska zajednica iz Cleveland ja nista ne bi dao drzavi u kojoj cvate korupcija i kriminal.