Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pronađeni prostori za dvije teško stradale škole, a županija ostvarila uštedu od 8 milijuna kuna

Kako bi se osigurala sredstva za uređenje navedene škole, županija će prodati automobil u svojem vlasništvu, električni automobil marke Kona, dok će se drugi dio sredstava prikupiti od predviđenih naknada koje bi se isplatile članovima nadzornih odbora.
22. srpnja 2021. u 12:03 2 komentara 321 prikaza
Foto: Vecernji list
Pogledajte galeriju 1/6

Pronađeno je privremeno rješenje za dvije sisačke srednje škole, najteže stradale u prosinačkim potresu. Iako se razmatralo da se nastava od jeseni odvija van Siska ili u montažnom objektu pronađene su adekvatne zgrade u Sisku. 

Zagreb: Održana je sjednica Vlade RH SJEDNICA VLADE Plenković: U četiri dalmatinske županije Stožer će uvesti nove epidemiološke mjere

Imajući na umu da se Sisačko–moslavačka županija nalazi u izrazito teškoj situaciji i da se županijski proračun nikako ne smije dodatno opterećivati, župan Ivan Celjak donio je odluku da se zgrada na adresi Rimska 28, u kojoj se trenutno nalazi njegov ured i uredi županijske uprave, prilagodi za potrebe učenika Gimnazije Sisak. Kako bi se osigurala sredstva za uređenje navedene škole, županija će prodati automobil u svojem vlasništvu, električni automobil marke Kona, dok će se drugi dio sredstava prikupiti od predviđenih naknada koje bi se isplatile članovima nadzornih odbora.

 „Naime, ponovno vodeći računa o tome da je neophodno stabilizirati proračun županije, donio sam odluku o ukidanju nadzornih odbora SIMORA-e te povezanog Destinacijskog menadžmenta Zrin, s obzirom na to da trenutni opseg i složenost poslova ne zahtijeva rad nadzornih odbora. Također, ukinute su naknade za upravna vijeća Centra za svemirsku i inovativnu tehnologiju i Interpretacijski centar baštine Banovine. To je županiji donijelo uštedu u iznosu više od 300.000 kuna na godišnjoj razini.“ – rekao je župan Ivan Celjak (HDZ).

1 / 7

Što se tiče Ekonomske škole Sisak, kako učenici ne bi morali svakodnevno putovati 20-tak kilometara u Martinsku Ves, što podrazumijeva i trošak prijevoza od  gotovo dva milijuna kuna, osiguran je prostor u okviru Pučkog otvorenog Učilišta Kotva. Učenike će tako čekati spremne školske klupe bez dodatnih ulaganja.

 Ovime je ostvarena ušteda za Sisačko-moslavačku županiju u iznosu od 8 milijuna kuna. 

NOVO PODRHTAVANJE Potres kod Petrinje: Evo ga opet...ljulja i to dobro

„Moj prioritet su svakako bili naši srednjoškolci i pronalazak sigurnog prostora kako bi neometano mogli nastaviti svoje školovanje. Uspjeli smo pokazati da se na vrlo jednostavan način može odgovoriti na izazove u kojima se naša županija našla nakon razornog potresa, a istovremeno smo na godišnjoj razini uspjeli uštedjeti čak osam milijuna kuna. Također, ovim putem bih zahvalio Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ, posebno onim udrugama koje su pristale da se sredstva za njihov rad preusmjere u područje zdravstva i socijalne skrbi. Riječ je o gotovo milijun kuna. Hrvatski branitelji tako su ponovno pokazali spremnost pomoći našim sugrađanima, čime su dokazali da i danas, kao i u vrijeme Domovinskog rata, na njih uvijek možemo računati.“, rekao je u četvrtak župan Celjak.

Inače, zgrada Gimnazije Sisak će se obnavljati dok je plan da se gradi nova Ekonomska škola. 

Zanimljivo
Slovo koje prvo ugledate na fotografiji otkrit će vam nešto o vašem karakteru, ali i koja je karijera prava za vas
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe
  • sisavac:

    niti jedna ušteda nije u visini prvobitno projicirane. neće ni ova biti. nakon ovog, stižu troškovi za koje sad nitko ni ne zna. a bude ih. bit će posla za obrtnike u sisku...